Nieuwe tankautospuit voor kazerne Vroomshoop

Brandweer Twente vervangt de komende jaren haar tankautospuiten. De tankautospuit, het basisvoertuig en afgekort TS, wordt gebruikt bij inzetten voor brand, technische hulpverlening, waterongevallen en incidenten met gevaarlijke stoffen. De nieuwe voertuigen vervangen de huidige tankautospuiten, die na jaren dienst- en inzeturen aan vervanging toe zijn.

Op maandagavond 28 februari werd de nieuwe TS overgedragen aan de korpsleden in Vroomshoop. In de komende weken worden de medewerkers getraind, zodat het voertuig op korte termijn ook daadwerkelijk inzetbaar is.

Uniek voertuig

De nieuwe tankautospuiten zijn speciaal voor Brandweer Twente ontworpen en uitgerust met de modernste apparatuur en innovatieve snufjes. Het voertuig is zo efficiƫnt mogelijk ingericht. De uitlaat is bijvoorbeeld erg compact waardoor geen opbergruimte verloren gaat. Daarnaast is de ruime manschappencabine kenmerkend, hier is plek voor in totaal zeven personen. De bepakking en de materialen, die bij het begin van een inzet nodig zijn, hebben een plek gekregen in de manschappencabine. Zo kan de brandweer de inzet zo efficiƫnt mogelijk uitvoeren. Niet alleen het voertuig, maar ook de bepakking is nieuw. Een groot deel van deze materialen is geleverd door Twentse ondernemers.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen