Team Eurosped gaat samenwerken met WVC Volley

Team Eurosped en Weghorst Makelaardij WVC Volley hebben de intentie om gezamenlijk een nieuwe richting te geven aan het eerste damesteam van WVC Volley in voorbereiding op het acteren in de Topdivisie voor het komend seizoen 22/23. Concreet betekent dit dat het team volgend seizoen nog onder de vlag van Weghorst Makelaardij WVC Volley in de Topdivisie zal uitkomen, maar het daaropvolgend seizoen als het 2e damesteam van Team Eurosped zichtbaar zal zijn. De intentie tot samenwerking is door beide besturen voorgelegd aan de directie van de Nevobo en er wordt daarop een positieve reactie verwacht.

Toekomst

Voor Weghorst Makelaardij WVC Volley is dit het afsluiten van een periode met een talentvolle selectie. “Het wordt steeds moeilijker om de selectie aan te vullen met lokale talentvolle speelsters” aldus voorzitter Arjan Wassink. “Het gat tussen het eerste team en de rest van de vereniging is te groot geworden en wij kiezen voor de toekomst van de vereniging”.

Voor Team Eurosped is het een mogelijkheid om jonge talentvolle speelsters de mogelijkheid te bieden om sneller een sprong te maken naar het eredivisieteam. “Het wordt met de uitbreiding van de Eredivisie steeds moeilijker voor Team Eurosped om ambitieuze talentvolle speelsters te vinden voor het eerste team”, aldus voorzitter Eric Lamsma van Team Eurosped. Hij is blij met het verloop van de gesprekken met Weghorst Makelaardij WVC Volley. “De constructieve wijze waarop deze hebben plaatsgevonden hebben een snel besluit mogelijk gemaakt. We zijn erg blij met deze stap die belangrijk is voor de continuïteit van topvolleybal in Twenterand.”

Volgende stappen

Niet alle speelsters van WVC Volley gaan mee in deze nieuwe opzet en ook de huidige technische staf heeft besloten de overstap niet te maken. Het is volgens Marcel Jansink, bestuurslid Technische Zaken van Team Eurosped, nu dus zaak om de selectie en de staf van het (toekomstige) 2e damesteam verder aan te vullen. In deze opzet zullen vanaf het begin, zowel de staf als ook het team nauw samenwerken met het Eredivisie team van Team Eurosped. De thuiswedstrijden worden volgend seizoen nog in Wierden gespeeld en de trainingen zullen in Wierden en Vroomshoop worden afgewerkt. Het seizoen erna zal het team volledig in Vroomshoop gehuisvest zijn.

Bron Tekst: Sport in Twente
Foto: Frank Oortwijn

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen