Online stemhulp MijnStem voor Twenterand

TWENTERAND – Op woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Om de inwoners van de gemeente Twenterand te helpen bij het maken van hun stemkeuze is vanaf nu MijnStem beschikbaar. Met stellingen over lokale thema’s krijgt de kiezer snel inzicht in partijstandpunten. De lokale partijen hebben zichzelf op de stellingen gepositioneerd én hun standpunten aan de kiezer toegelicht.

MijnStem is in bijna 300 gemeenten beschikbaar. In al deze gemeenten heeft MijnStem geïnventariseerd welke thema’s er op lokaal niveau spelen en welke plannen de partijen voor de gemeente hebben. Met een analyse van partijprogramma’s is bepaald welke stellingen in de stemhulp komen. Zo doet de stemhulp recht aan de lokale context. De stellingen in de stemhulp laten vooral zien op welke thema’s de partijen van mening verschillen. Juist dan weten inwoners wat er te kiezen valt.

Meer smaken, makkelijker in te vullen

MijnStem nodigt kiezers én partijen uit nuancering aan te brengen in hun antwoord, in plaats van alleen eens of oneens aan te klikken. Bij elk van de stellingen bepaalt de invuller met een schuifbalk zijn eigen positie. Bovendien kan de invuller zich per stelling oriënteren op de standpunten van de partijen. Na het invullen ziet de kiezer met welke partijen hij de meeste overeenstemming heeft door de relatieve afstand tussen de eigen positionering en die van de partijen te meten. Deze methode levert meer inzicht in de verschillen tussen partijen op.

Stemhulp als favoriete informatiebron

De helft van de mensen die gaat stemmen maakt gebruik van een stemhulp. Bij de groep tot 45 jaar is een stemhulp zelfs veruit de populairste manier om informatie te verzamelen over de verkiezingen. Via nieuwspartner DPG Media heeft MijnStem een groot bereik. Zo is MijnStem voor inwoners onder meer in te vullen via ad.nl en nu.nl. Alle stemhulpen zijn te bereiken via www.mijnstem.nl. Via www.mijnstem.nl/twenterand gaat u direct naar de stemhulp van Twenterand.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen