Meer groen en veiliger parkeren in centrum Westerhaar

WESTERHAAR – Over de herinrichting van het centrumgebied in Westerhaar konden inwoners, ondernemers en organisaties meedenken. Vanuit een heuse ideeënbox kwam de brede wens naar voren voor meer groen en veiliger parkeren. Een klankbordgroep wilde onder meer dat het aantal parkeerplekken in elk geval gelijk bleef, meer reuring in het centrum en een kunstwerk dat Westerhaar typeert. Een landschapsarchitect bedacht twee groenplannen, waaruit inwoners via een poll konden kiezen.

De klankbordgroep dacht mee over onder meer de parkeerplekken, de bushaltes, de fietsenstallingen, de bankjes en de verlichting. De parkeerplekken worden niet alleen veiliger, maar er komen ook fietsoplaadpunten en autolaadpalen. De ruimte om fietsen te stallen wordt bovendien verdubbeld. Met een nieuw watertappunt en robuuste bankjes op het Kervelplein komt er ook wat meer activiteit op die plek. Voor ondernemers komen er aansluitingen voor kerstverlichting aan lantaarnpalen. Dat was een langgekoesterde wens.

Kunstwerk

Alien Naberman-Aalderink is niet alleen ondernemer in Westerhaar-Vriezenveensewijk, maar dacht als inwoner mee in de klankbordgroep en begeleidt ook nog eens de ontwikkeling van het nog te maken kunstwerk. “Heel veel verklappen kunnen we helaas nog niet, maar het komt in elk geval in het centrum van het dorp en het moet een echte blikvanger worden”, weet Alien. “Het kunstwerk wordt een knipoog naar het verleden, maar wél met het oog op de toekomst.”

Samen nagedacht

Wethouder Bart-Jan Harmsen is blij dat er binnenkort kan worden begonnen met de herinrichting van het centrumgebied in Westerhaar. “Wat we in Westerhaar gaan doen kan rekenen op brede steun. Dat komt omdat we samen met inwoners en ondernemers, maar ook met de kerk en de busmaatschappij, goed over de herinrichting hebben gesproken. Waar dat kon hebben we zoveel mogelijk wensen meegenomen. We hebben hier straks een centrum waar we met elkaar trots op kunnen zijn.” Na de zomervakantie gaat de aannemer van start. In het eerste kwartaal van 2023 is alles klaar.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen