Meer laadpalen voor elektrische auto’s in Oost-Nederland

De aanbesteding voor laadpalen in de openbare ruimte in Oost-Nederland gaat naar Vattenfall. Dat betekent dat het bedrijf de komende jaren op allerlei plekken in de regio laadpalen gaat plaatsen. Om de groei van het aantal elektrische auto’s bij te houden, zijn steeds meer laadpalen nodig. Met deze aanbesteding helpen de provincies Gelderland en Overijssel daarbij.

In elke deelnemende gemeente worden jaarlijks een aantal laadpalen geplaatst op plekken waar vraag wordt verwacht. Het gaat per gemeente om aantallen tussen de 1 en 50 laadpalen, afhankelijk van de grootte van de gemeente, het aantal woningen met een eigen oprit en het verwachte aantal elektrische auto’s. Er komen ook laadpalen voor elektrische deelauto’s, bestelbusjes en buurtbussen én laadpalen in de publieke ruimte.

Meer laadpalen

“Voor Twenterand betekent dit dat we straks meer mogelijkheden hebben om het aantal openbare laadpalen in onze gemeente uit te breiden”, constateert wethouder Bart-Jan Harmsen tevreden. “Doordat we dit met heel veel gemeenten doen, zijn de kosten veel lager. Er komen dus flink wat laadpunten  bij én Twenteranders met een elektrische auto kunnen vanaf 15 maart ook een aanvraag indienen. Zo stimuleren we dat inwoners duurzamer gaan rijden. Ik ben hier dan ook erg blij mee.”

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen