Subsidie voor Waterspraypark De Zandstuve

De gemeente Twenterand verstrekt een subsidie van €25.000,- voor het waterspraypark op Aquapark de Zandstuve in Vroomshoop. Deze subsidie wordt verstrekt uit de regeling Kernbudgetten. Bijzonder aan dit waterspraypark is dat het niet in een zwembad staat, maar op een poreuze vloer waarin het water direct weer verdwijnt. Je kunt hier dus zonder zwemdiploma volop waterpret hebben! Zo kunnen niet alleen kinderen maar juist ook jongeren met een handicap hier heerlijk spelen en recreëren. Naast de subsidie uit de regeling Kernbudgetten heeft de Stichting Het Gehandicapte Kind ook een subsidie verstrekt voor het Waterspraypark.

“Inclusief sporten en bewegen is in de gemeente Twenterand een belangrijk punt van aandacht”, zegt wethouder Paters. “Onze ambitie is dat iedereen plezier moet kunnen hebben aan sporten en bewegen en dat er geen belemmeringen zijn  door bijvoorbeeld fysieke gezondheid”, legt Paters uit. In het waterspraypark staan verschillende elementen waar water uitkomt, zoals fonteinen en waterspuiters.

Het Waterspraypark is voor iedereen

De gemeente Twenterand vindt het belangrijk dat iedereen gebruik moet kunnen maken van het Waterspraypark. Zo kunnen inwoners met een laag inkomen de kosten voor het toegangskaartje terugkrijgen via de Meedoenregeling. Dit maakt het waterspraypark voor alle inwoners van Twenterand toegankelijk. Daarnaast is het voor toeristen een aantrekkelijke voorziening in onze gemeente.

Regeling Kernbudgetten

De subsidie voor het Waterspraypark wordt bekostigd uit de regeling kernbudgetten. Kernbudgetten zijn bestemd om in te zetten voor de leefbaarheid in de kernen in Twenterand. Het gaat daarbij vooral om het versterken van de sociale binding in de kern en initiatieven om de leefomgeving mooier te maken.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen