Subsidie voor Twenterandse speelgoedbank

Stichting Speelgoedbank Twenterand ontvangt een incidentele subsidie van €25.000 van de gemeente Twenterand. De subsidie is bedoeld als gedeeltelijke financiering van een bedrijfsunit in Vriezenveen. Deze bedrijfsunit wordt een uitgiftepunt voor speelgoed waar inwoners met een kleine beurs speelgoed voor hun kinderen kunnen ophalen. “We hebben het voor elkaar gekregen om als gemeente toch te kunnen bijdragen aan dit prachtige initiatief. Het sluit goed aan bij de ambitie van het college om kinderarmoede en kinderuitsluiting aan te pakken”, aldus wethouder Van Abbema.

Initiatiefnemers Eric Pezij en Andre Zoer verwachten met het initiatief minimaal 350 minimagezinnen te bereiken. Gezinnen die weinig tot geen geld hebben om speelgoed voor hun kinderen te kopen. Wethouder Koster hierover: “Als gemeente moet je goed kijken naar de mogelijkheden die er zijn om initiatieven te steunen die een belangrijke bijdrage aan de samenleving leveren. Dit was een belangrijke overweging voor het college om hieraan gehoor te geven”.

Discreet uitgiftepunt

Met een discreet uitgiftepunt op een industrieterrein hopen de initiatiefnemers dat de stap om speelgoed op te halen kleiner wordt. De stichting heeft meerdere financiers voor de aanschaf van het pand kunnen vinden. Inmiddels is er ook al een vergunning aangevraagd om op het Bedrijventerrein Almeloseweg-Oost het uitgiftepunt te starten. Als de vergunning is verleend willen de vrijwilligers zo snel mogelijk aan de slag.

Voor vragen over de Speelgoedbank Twenterand of het aanbieden van hulp kunt u contact opnemen met de heer Pezij: 0623623440, erikpezij@icloud.com

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen