Brandweer druk met afhandelen stormschade meldingen; alarmnummer 112 overbelast

Storm Eunice raast sinds vrijdagmiddag 14.00 uur over Nederland en zorgt voor de nodige problemen. Het alarmnummer 112 is overbelast door de vele telefoontjes. Ook in Twenterand is de brandweer druk met het afhandelen van stormschade meldingen;

Vierzonenweg Vroomshoop:
Rond half zes vanavond was de brandweer van Vroomshoop ter plekke aan de Vierzonenweg voor een omgevallen boom. Een groot deel van de boom is in het kanaal gevallen als gevolg van de storm. De brandweer heeft de weg vrij gemaakt doormiddel van de boom in stukken te zaggen. Het andere deel van de boom dat in het kanaal de Haandrik-Almelo ligt wordt later verwijderd door de gemeente.

Sibculoseweg Westerhaar:
Ook in Westerhaar was er achter een woonhuis een boom omgevallen en in een andere boom terecht gekomen. Dit zorgde voor een gevaarlijk situatie. De brandweer van Den Ham heeft de boom verder omgezaagd zodat dit geen verder schade meer toe kon brengen.

Oude Hoevenweg Vriezenveen:
Aan de Oude Hoevenweg in Vriezenveen is ook een boom omgewaaid door de storm. De brandweer van Vriezenveen heeft de boom van de weg verwijderd.

Smitstraat Den Ham:
Aan de Smitstraat in Den Ham blokkeerde een omgewaaide boom de weg. De brandweer van Den Ham heeft de boom verwijderd zodat de weg weer vrij is.

Julianastraat Vroomshoop:
Een omgewaaide boom is deels op het dak van een woning beland en heeft behoorlijke schade aangericht. Er is een gat in het dak geslagen. De brandweer heeft enkele takken afgezaagd om meer schade te voorkomen. Een aannemer wordt ingeschakeld om het gat te dichten. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Koningsweg Vriezenveen:
Aan de Koningsweg in Vriezenveen zijn meerdere bomen omgewaaid. De politie heeft de weg afgesloten voor al het verkeer zodat de brandweer de weg kon vrij maken. Na enige tijd was de weg weer vrij voor eht verkeer.

De Bunte Vroomshoop:
Ook hier was een boom omgewaaid. De weg was volledig geblokkeerd. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en verwijderd. En was de weg na ongeveer een half uur weer vrij voor het verkeer.

De brandweer is nog steeds paraat en druk met het afhandelen van diverse stormschade meldingen.

(Foto’s onder het Twitter bericht)

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen