Kruising bij Tonnendijkbrug Vroomshoop op de schop

VROOMSHOOP – Vanaf maandag 21 februari wordt er gewerkt op een aantal plekken in het centrum van Vroomshoop. Zo worden er verschillende parkeerplekken anders ingericht om in- en uitparkeren gemakkelijker te maken. Vanaf maandag 7 maart gaat ook de kruising bij de Tonnendijkbrug op de schop. Wethouder Verkeer Bart-Jan Harmsen legt uit.

De verkeerssituatie rondom de Tonnendijkbrug was al vaker onderwerp van menig gesprek. “De verkeersveiligheid en de parkeersituatie kunnen beter, maar er is ook maar beperkte ruimte”, weet wethouder Harmsen. “Je moet dus goed kijken wat wel en niet kan. Dat deden we samen met Ondernemend Vroomshoop en een verkeersadviesgroep. Daarin dachten ook de politie en Veilig Verkeer Nederland mee. Samen kwamen we tot een pakket aan maatregelen. Hiermee behalen we snel resultaat, bevorderen we de doorstroming en de verkeersveiligheid én beperken we de overlast tijdens de werkzaamheden.”

De werkzaamheden

In de week van maandag 21 februari begint de aannemer met de parkeerplaatsen langs de Hammerstraat en aansluitend worden ook de parkeerplaatsen voor Niek Erents en Mr. Pizza aan de Hoofdstraat aangepakt. Een week later is het de beurt aan de kruising van de Hoofdstraat en de Hammerstraat. “Verkeer vanaf de Hoofdstraat rijdt nu vanaf een verhoogd plateau de kruising op, waardoor het voorrang moet verlenen aan al het overige kruisende verkeer. Dat zorgt wel eens voor onduidelijke en gevaarlijke situaties. Dat plateau wordt weggehaald en verkeer wordt omgeleid”, aldus de wethouder.

Bocht

Als laatste, in de week van maandag 14 maart, wordt de bocht van de Noorderweg met de Hammerstraat verbreed. Deze bocht was te krap, waardoor soms onveilige situaties ontstonden. “Alle maatregelen zijn snel te realiseren, dus is er zo min mogelijk overlast”, aldus Harmsen. “Meer ingrijpende maatregelen komen wellicht aan bod als in de nabije toekomst de verhuizing van winkels vanuit het Linderflier naar de plek van de oude Kennedyschool gaat spelen en een mogelijke verplaatsing van de Oranjeschool. Maar zover is het nog niet.”

Corona

Harmsen had uiteraard liever gezien dat de werkzaamheden eerder hadden plaatsgevonden. “Dat klopt”, beaamt de wethouder. “Maar de ondernemers in het centrum hadden het langere tijd vanwege de coronamaatregelen al erg moeilijk. Wegwerkzaamheden die ook nog eens overlast zouden veroorzaken konden ze er echt niet bij gebruiken. Daarom hebben we in overleg met Ondernemend Vroomshoop besloten de werkzaamheden enige tijd uit te stellen. De situatie is nu anders en daarom gaan we nu aan de slag.”

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen