Lindenhovius ontwikkelt woningen locatie Smithoek

DEN HAM – Bouwbedrijf Lindenhovius uit Den Ham heeft de prijsvraag voor de ontwikkeling van de Smithoek gewonnen. Voor dit plan gaat Lindenhovius 10 woningen ontwikkelen op de locatie van de voormalige Smithoek te Den Ham. Aan de prijsvraag deden 4 lokale ontwikkelaars mee. Wethouder Bart-Jan Harmsen: ‘Ik ben erg blij dat de ontwikkeling op de Smithoeklocatie nu tastbaar wordt. We hebben samen met de buurt bepaald welke vorm van bebouwing het beste op deze plek past. Dat we nu een beeld krijgen bij hoe het er daadwerkelijk uit gaat zien maakt mij enthousiast. Wat het extra mooi maakt is dat een bedrijf uit Den Ham de prijsvraag heeft weten te winnen.’

De opgave voor de voormalige Smithoeklocatie is het bouwen van 4 vrijstaande woningen en 6 levensloopbestendige woningen op een beeldbepalende plek in Den Ham. De woningen zijn duidelijk in samenhang ontworpen, maar hebben toch een eigen identiteit door subtiele details in architectuur en materiaalgebruik. Het plan is erg compleet waarbij over veel aspecten is nagedacht. Mark Petter namens bouwbedrijf Lindenhovius: ”Wij zijn erg blij dat we de prijsvraag hebben gewonnen. Op 1 maart 2022 vieren wij het 100-jarig bestaan van ons Bouwbedrijf en dit is een prachtig cadeau.”

In de beoordeling is goed gekeken naar de omgeving en hoe de nieuwe bebouwing daarbij aan kan sluiten. De kwaliteiten van de kerkelijke omgeving worden versterkt door het plan.

Prijsvraag

De gemeente Twenterand heeft voor de ontwikkeling van de voormalige Smithoek gekozen een prijsvraag uit te schrijven. Op deze manier wordt de markt uitgedaagd met kwalitatief hoogwaardige plannen te komen, met daarnaast een goede grondbieding. Het plan dat het beste werd beoordeeld door de jury kreeg een fictieve bijtelling. De doelstelling om een goed plan voor een goede prijs te selecteren is hiermee gerealiseerd.

Voordat er gebouwd kan gaan worden moet het bestemmingsplan aangepast worden. Als alles volgens planning loopt kan er na de zomer gestart worden met het bouwrijp maken van de grond. De start van de woningbouw zal begin 2023 beginnen.

Bron: Gemeente Twenterand

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen