Uitbreiding Garstelanden Westerhaar

WESTERHAAR – Het had heel wat voeten in de aarde, maar de uitbreiding van bedrijventerrein Garstelanden in Westerhaar-Vriezenveensewijk is nu écht aanstaande. Het bestemmingsplan is inmiddels definitief en dus staat niets de langverwachte uitbreiding van het bedrijventerrein nog in de weg. AZB-voorzitter Bertus Veld, ondernemer José Niks (van het gelijknamige autodemontagebedrijf) en wethouder Economie Martha van Abbema zijn er blij mee.

Het drietal staat aan de rand van Westerhaar, op de plek waar de schop binnenkort de grond in kan. Wethouder Van Abbema begrijpt de opluchting bij de ondernemers over de uitbreiding. “Het heeft door allerlei oorzaken inderdaad lang geduurd”, aldus de wethouder. “Zo moesten we onder meer verplicht aantonen dat uitbreiding van het industrieterrein geen toename van stikstof op het Natura 2000-gebied Engbertsdijksvenen zou hebben. Dat is uiteindelijk gelukt en dus kan Garstelanden uitbreiden.”

Aan de boom schudden

Bertus Veld is voorzitter van Algemeen Zakelijk Belang Westerhaar-Vriezenveensewijk (AZB). Hij is blij met de recente ontwikkelingen. “Absoluut”, klinkt het uit de mond van Veld. “Mooi dat het zover is. We zijn erg blij dat er nu schot in de zaak zit.” José Niks knikt instemmend. “Dat is ook echt mede te danken aan de vasthoudendheid van Bertus. Waar wij misschien wel hadden opgegeven, bleef hij voortdurend aan de boom schudden en verbinding zoeken met de gemeente. Dit project had dat zonder meer nodig.”

Veel waardering

Wethouder Van Abbema heeft eveneens veel waardering voor de inzet van de AZB. “Zij hebben er vele overleggen aan gewijd en zijn richting de gemeente heel vasthoudend geweest. Dat is heel belangrijk geweest om deze uitbreiding toch vlot te trekken. De ruimte die nu beschikbaar is gekomen is ook alweer meteen gevuld. Dat toont hoe hoog de nood was. En ook bestaande ondernemers hebben nog uitbreidingswensen. Daar gaan we zeker actief mee aan het werk, samen met de ondernemers. Dit is een mooie eerste stap.”

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen