Zeer zware windstoten verwacht van storm Corrie die morgen over het land raast

NEDERLAND – Morgen trekt storm Corrie over Nederland. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor het hele land. Het verkeer zal hinder van de windstoten ondervinden en er is mogelijk ook wateroverlast aan de kust en bij het IJsselmeer.

Met name in de tweede helft van de ochtend heeft de noordwestelijke helft van het land te maken met zware windstoten van 90-100 km/uur. In het (noord)westelijk kustgebied, mogelijk ook rondom het IJsselmeer, komen dan zeer zware windstoten van 100-110 km/uur voor. Dieper landinwaarts worden zware windstoten van 75-90 uur verwacht.

Door de harde wind is het mogelijk dat bomen omvallen en dakpannen van huizen kunnen waaien. Rijkswaterstaat waarschuwt dat weggebruikers overal in het land rekening moeten houden met de zware windstoten. Het advies is om weer- en verkeersinformatie goed in de gaten te houden en het rijgedrag aan te passen.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen