Brandweer redt gewonde aalscholver uit vijver in Den Ham

DEN HAM – De brandweer is aan het begin van de avond op geroepen voor een melding dier te water in een vijver aan de Tumelers in Den Ham. Eerder was de dieren ambulance al ter plekke in verband met een gewonde aalscholver.

Het personeel van de dierenambulance wilden het dier vangen maar dat lukte niet en hebben de hulp van de brandweer gevraagt. Vermoedelijk heeft de vogel een gebroken vleugel en kan niet meer vliegen. Dit werd een paar dagen eerder al opgemerkt door enkele voorbij gangers. De actie trekt veel bekijks van de bewoners uit de buurt.

Nadat het beestje gevangen is zal deze overgebracht worden naar de dieren opvang om daar verder onderzoek naar aalscholver.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen