Brandweer rukt uit voor fikse schoorsteenbrand in Westerhaar

WESTERHAAR – De hulpdiensten zijn aan het begin van de avond opgeroepen voor een melding van een brand in Westerhaar. Aan de Wollegrasstraat was er een fikse schoorsteenbrand uitgebroken en werd hulp van de brandweer gevraagd.

De bewoners konden zich in veiligheid brengen en wachtte de komst van de brandweer af. De brandweer van Vroomshoop die snel terplekke was ging in de woning om de schoorsteen te controleren en voorkwam dat het vuur zich niet uitbreide door de woning.

Men kreeg assistentie van de hoogwerker uit Almelo. De schoorsteen wordt geveegd om zo de brandende delen te verwijderen. De inzet nam enige tijd in beslag. Er was tijdens de actie veel publiek op de been. De weg is afgesloten voor het verkeer. Ook het verkeer op de Hoofdweg ondervind enige vertraging door de brand.

Er was tijdens de brand sprake van lichte rook in de woning. De schoorsteen zal later nader worden bekeken of deze nog goed is.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen