Ambulance Oost start pilot met Emergency plug

Ambulance Oost; In alle omstandigheden willen wij de beste zorg leveren. Dat doen we in gecontroleerde en in ongecontroleerde omstandigheden. En vooral in deze laatste moeten we soms extra maatregelen  nemen om uw en onze veiligheid te waarborgen. Met de komst van bijna volledig computergestuurde elektrische voertuigen is er sprake van nieuwe situaties die vragen om nieuwe maatregelen.In alle omstandigheden willen wij de beste zorg leveren. Dat doen we in gecontroleerde en in ongecontroleerde omstandigheden. En vooral in deze laatste moeten we soms extra maatregelen  nemen om uw en onze veiligheid te waarborgen.

Met de komst van bijna volledig computergestuurde elektrische voertuigen is er sprake van nieuwe situaties die vragen om nieuwe maatregelen. Deze voertuigen kunnen na een ongeval ongewenst, ongecontroleerd rijden/bewegen. Iets dat je uiteraard wilt voorkomen. Vandaar onze pilot met de Emergency plug, een plug om ongewenst wegrijden te voorkomen. Het doel van onze pilot is ervaringen op te halen over het gebruik van de Emergency-plug door ambulancehulpverleners tijdens dagelijkse ambulancezorg.

Met de komst van bijna volledig computergestuurde elektrische voertuigen is er sprake van nieuwe situaties. Je wilt een voertuig na een ongeval altijd veilig benaderen en bij deze voertuigen wil je zeker voorkomen dat het ongecontroleerd gaat rijden na een ongeval. Oplossingen hiervoor zijn mogelijk door de ingebouwde protocollen van deze voertuigen.

In elke auto is wereldwijd softwarematig geregeld dat wanneer een auto laadt, deze niet weg mag kunnen rijden. Iedere fabrikant heeft hiervoor hetzelfde protocol moeten inbouwen zodat ernstige schade aan laadpalen en elektriciteitsnet wordt voorkomen. Door dit protocol zijn er meerdere oplossingen te bedenken om ongecontroleerd rijden van een voertuig te voorkomen. Eén daarvan is de Emergency-plug. De Emergency-plug laat het voertuig ‘denken’ dat het wordt opgeladen. Met deze plug is het mogelijk alle typen stekkervoertuigen te blokkeren tegen wegrijden.

 “Als er sprake is van een onwel wording in een elektrisch voertuig dan kan de ambulancebemanning de Emergency-plug gebruiken om het voertuig tegen plotseling wegrijden te blokkeren, dit zonder dat de sleutel of keycard gezocht / verwijderd moet worden. Hetzelfde geldt voor kleinere aanrijdingen waarbij er niet beknelde personen in het voertuig zitten.”

De plug is eenvoudig in gebruik en kan zonder extra gereedschap
gebruikt worden, ook is deze voorzien van een indicator waar de
ambulancehulpverleners kunnen zien dat er verbinding is het met voertuig.

“Is sprake van een incident met een elektrisch voertuig dan hebben we een hulpmiddel beschikbaar wat ons helpt veiliger ons werk te doen.”

Bron; Ambulance Oost

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen