Inbraak zonnepark Oosterweilanden

VRIEZENVEEN – Er is dinsdag ingebroken bij Zonnepark Oosterweilanden, aan de zuidelijke rand van Vriezenveen. Bij die inbraak is een grote hoeveelheid kabels doorgeknipt en ook daadwerkelijk meegenomen.

Momenteel wordt de schade geïnventariseerd en alles is erop gericht de stroomproductie zo snel mogelijk weer te hervatten. Wethouder Duurzaamheid Martha van Abbema is verontwaardigd over de inbraak. “Zo ga je niet met andermans eigendommen om”, aldus de wethouder. Aangifte bij de politie wordt gedaan.

De eerste zorg was om het park veilig te stellen, omdat de inbrekers het hekwerk met grof geweld hadden opengebroken. Op het zonnepark liggen elektriciteit en water vlakbij elkaar. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden als onbevoegden het park binnenkomen. Meteen na melding van de inbraak heeft de gemeente onmiddellijk gezorgd dat niemand het zonnepark nog zo maar kon binnenkomen. In samenwerking met een lokaal bedrijf is de omheining zo snel mogelijk gerepareerd.

Gemeenschapsgeld
Naast de zorg voor de veiligheid, was er meteen ook aandacht voor de continuïteit van de stroomproductie. Het zonnepark levert immers alleen wat op als het in werking is. Dat is nu niet het geval, maar er wordt alles aan gedaan om die productie zo snel mogelijk weer te hervatten. “Eigenlijk zijn we vooral ook boos dat iemand het in zijn hoofd heeft gehaald om deze brute wijze stroomkabels te ontvreemden”, zegt Van Abbema. “Het gaat hier om gemeenschapsgeld, dus we zijn hier allemaal de dupe van. Er wordt aangifte gedaan en de politie bekijkt de zaak.”

Bron: Gemeente Twenterand

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen