Volgende fase Vroomshoop-Oost van start

Aan de zuidoostkant van kanaaldorp Vroomshoop is de afgelopen jaren al een aanzienlijke woonwijk verrezen. Om in de groeiende behoefte aan passende woonruimte te voorzien, moet er ook de komende jaren flink doorgebouwd worden. De formaliteiten voor de volgende fase zijn afgerond, dus binnenkort kan de schop de grond in voor de volgende fase van de nieuwbouwwijk. Dan start de bouw van de 16 rijenwoningen, 30 twee-onder-een-kappers en 12 vrijstaande woningen.

De eerste twee fasen van de bouwplannen in Vroomshoop-Oost, zoals de wijk formeel heet, zijn al gerealiseerd. In de volgende fase gaat het om de plek tussen de al gebouwde huizen en de Europasingel. Daar verrijzen de komende periode 58 woningen, uiteraard met de daarbij behorende infrastructuur en groenvoorzieningen. Wethouder Wonen Bart-Jan Harmsen is blij dat het eindelijk zover is. “We hebben dringend behoefte aan meer woningen, dus het is geweldig dat de schop voor de volgende fase nu de grond in kan”, aldus Harmsen.

Samenwerkende partijen

De volgende fase van Vroomhoop-Oost wordt ontwikkeld door de samenwerkende partijen Roelofs en Timmerhuis. Zij zijn als VOF Roelofs-Timmerhuis Vroomshoop verantwoordelijk voor de 58 kavels die nu worden gerealiseerd. De 46 projectmatige kavels zijn nu in de verkoop en grotendeels verkocht en van de 12 vrijstaande kavels zijn de laatste 2 onder optie. Marquette Bouw, Energie Zuinige Bouwers en Hendriksen Bouwservice nemen de bouw voor hun rekening. Belangstellenden kunnen terecht bij Oosterhave Makelaars en Weghorst Makelaardij.

Begin volgend jaar

De voorbereidende werkzaamheden zijn kort geleden al begonnen. Dan gaat het om het zogeheten bouwrijp maken van het terrein. Denk daarbij aan het vlak maken van het bouwterrein, maar ook aan het alvast aanleggen van kabels en leidingen voor nutsvoorzieningen en riolering. “Dat hebben we gedaan, zodat we meteen kunnen beginnen met bouwen zodra het bestemmingsplan onherroepelijk zou worden. De bouwvergunningen zijn bijna rond. Begin volgend jaar kunnen we van start”, besluit wethouder Harmsen.

Bron: Gemeente Twenterand

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen