Gemeente waarschuwt ondernemers: Wees alert op spookfacturen

TWENTERAND – Het gebeurt soms dat Twenterandse ondernemers worden benaderd door bedrijven die claimen diensten te hebben verleend en daarvoor een factuur sturen. Als daar geen geleverde diensten tegenover staan, dan gaat het om zogeheten spookfacturen.

De gemeente waarschuwt Twenterandse bedrijven daar alert op te zijn. Dat geldt ook voor malafide praktijken van oplichters die mogelijk claimen namens de gemeente te bellen voor advertenties in de gemeentegids.

Wat betreft de gemeentegids is woordvoerder Arjen Maat van de gemeente Twenterand duidelijk. “Wij brengen geen nieuwe gemeentegids meer uit, dus als bedrijven daarover gebeld worden, dan doen ze er verstandig aan daar niet op in te gaan. Het is sowieso slim voor ondernemers om voorzichtig te zijn met betalingen. We krijgen wel eens berichten van Twenterandse ondernemers die voor zogenaamde online advertenties tot ruim 3000 euro gefactureerd krijgen. Als gemeente gaan wij uiteraard niet over de uitgaven van ondernemers, maar we hopen wel dat ze scherp zijn op mogelijk malafide praktijken.”

Bron; Gemeente Twenterand

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen