De rookmelder wordt verplicht! Rookmelders redden levens

NEDERLAND – Rookmelders redden levens! Je hebt 3 minuten om te vluchten bij brand.

“Een brand kan zich razendsnel ontwikkelen”, vertelt Stephan Wevers, commandant van Brandweer Twente. “De giftige rook bij brand is dodelijk. Wanneer je tijdig gewaarschuwd wordt, vergroot het de kans dat je je woning veilig kunt ontvluchten. We zien in Twente nog te vaak dat er geen rookmelders aanwezig zijn”. De maand oktober staat daarom in het teken van brandpreventie en de campagne ‘Rookmelders redden levens’. Doel van de campagne is het aantal slachtoffers van woningbranden tot een minimum te beperken.

Wettelijke verplichting

Brandweer Twente vraagt in de maand oktober extra aandacht voor brandveiligheid en het belang van goed werkende rookmelders. Per 1 juli 2022 is het voor alle woningen in Nederland verplicht dat op elke etage in de gang of hal een rookmelder hangt. Wevers: “Een mooie ontwikkeling, maar wat mij betreft plaats je hem nu al. Niet omdat het verplicht is, maar omdat je je gezin veilig wilt hebben.” Op de website rookmelders.nl vind je welke verschillende rookmelders er zijn en waar je ze moet plaatsen.

Doe de rookmelderwijzer op; www.rookmelders.nl/rookmelderwijzer om er achter te komen welke rookmelder voor jou geschikt is!

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen