Week tegen Eenzaamheid; Doe mee met Twenterand Ontmoet

TWENTERAND – Van 30 september tot en met 7 oktober is er de Week tegen Eenzaamheid. In deze week is er landelijk extra aandacht voor het thema eenzaamheid en staat ontmoeting en verbinding centraal. Ook in Twenterand wordt in deze week extra aandacht besteed aan eenzaamheid.

“Het is belangrijk dat eenzaamheid in een vroegtijdig stadium wordt gesignaleerd”, zegt wethouder Paters hierover. “Veel mensen voelen zich eenzaam en leven in een sociaal isolement. En eenzaamheid is niet alleen iets van ouderen maar ook onder jongeren komt dit voor! Ook in Twenterand vinden we het van groot belang activiteiten te ontwikkelen die ervoor zorgen dat ouderen en jongeren zoveel mogelijk mee kunnen doen in de samenleving”.

Aandacht voor eenzaamheid is hard nodig. In lijn met de landelijke trend neemt ook in de gemeente Twenterand eenzaamheid toe. Uit de recent verschenen ‘Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen’ van de GGD blijkt dat 45% van de inwoners van Twenterand zich matig tot zeer ernstig eenzaam voelt. In 2016 was dit nog 36%. De gemeente Twenterand voert sinds januari 2020 een tweejarig actieplan ‘Samen tegen eenzaamheid’ uit, dat zich met name richt op ouderen (75+) . Zij doet dit samen met welzijnsorganisatie ZorgSaam Twenterand als kartrekker en andere aangesloten coalitiepartners.

Doe mee met ‘Twenterand Ontmoet’

Voor de week tegen eenzaamheid is een speciale activiteitenagenda opgesteld met als thema ’Twenterand Ontmoet’. In die week zijn er allerlei leuke activiteiten waar inwoners aan mee kunnen doen.  Om een idee te krijgen hieronder een greep uit de activiteiten die tijdens de week van de eenzaamheid georganiseerd worden.

  • 30 september  : Open Huis koffie bij Zorgboerderij Koningshoeve Vriezenveen
  • 30 september  : Spelletjesmiddag Vroomshoop
  • 1,5,7 oktober  : Voorleesontbijt in alle bibliotheken
  • 1 oktober         : Sportinstuif senioren Westerhaar
  • 1 oktober         : Spelletjesmiddag Den Ham
  • 4 oktober         : Koersbal in diverse kernen
  • 5 oktober         :  Studiekring, Vriezenveen, Den Ham, Vroomshoop
  • 6 oktober         :  Kook-inloop, Vriezenveen
  • 7 oktober         :  Biljarten, Den Ham

Vragen? Het Zorginformatiepunt staat klaar!

Inwoners die interesse hebben in deelname of vragen hebben, kunnen bellen naar het Zorginformatiepunt: 0546 – 481 450 (maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 12.00 uur).

Het is ook mogelijk om de website van Meldpunt Eenzaamheid te raadplegen: www.help-me.nu/twenterand-ontmoet

Bron: Gemeente Twenterand

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen