Grote uitslaande brand Bowlingboerderij in Nijverdal; Brand slaat over naar naastgelegen pand

Nijverdal – De hulpdiensten zijn maandagmiddag uitgerukt voor een melding van een grote brand aan de Koersendijk. Ook de brandweer uit Vroomshoop, Vriezenveen en Den Ham zijn ter plekke.

Bij de brand komt veel rook vrij. De brand is inmiddels uitslaand. De brandweer is met meerdere eenheden uitgerukt om de brand te blussen. De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand. Er komen geen gevaarlijke stoffen vrij.

Er wordt opgeroepen om zoveel mogelijk uit de rook te blijven. De politie heeft de toegangswegen naar de Bowlingboerderij afgesloten, zodat brandweervoertuigen zoveel mogelijk vrij baan hebben.

Het gebouw staat volledig in brand. Ook het naastgelegen pand staat inmiddels in brand. De brandweer houdt de woningen aan de overzijde van de straat nat om nog meer schade te kunnen beperken.

De brandweer zet de drone in om de brand van bovenaf te monitoren. Alle personen die tijdens het ontstaan van de brand nog in het pand waren, zijn uit het pand.

Volledig verwoest
Het pand is volledig verwoest. Er komen shovels en kraantjes ter plaatse zodat de laatste brandhaarden afgeblust kan worden. De nabluswerkzaamheden gaan nog lange tijd in beslag nemen.

De Bowlingboerderij is een bekende uitgaansgelegenheid in de omgeving van Nijverdal. Het bedrijf bestaat al bijna 45 jaar.

Foto’s; Hart van Hellendoorn en PointNews

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen