Vrouw uit Bergentheim opgelicht door ‘bankmedewerker’, verdachten aangehouden dankzij alert winkelpersoneel in Vroomshoop

BERGENTHEIM – Donderdagavond 26 augustus werd een 62-jarige vrouw uit Bergentheim opgelicht door een “bankmedewerker”.

Het slachtoffer had al enige tijd telefonisch contact met iemand die zich uitgaf als een bankmedewerker. In de avond werd het bankpasje opgehaald. Inmiddels had de vrouw ook haar pincode gegeven, maar nog niet door dat ze werd opgelicht.

Bij een winkel in Vroomshoop werd korte tijd later voor duizenden euro’s aan goederen gekocht bij een elektronicazaak. Medewerkers aldaar vertrouwden het niet helemaal en noteerden het kenteken van de auto waarin de koper vertrok. De politie werd op de hoogte gebracht en er werd een onderzoek gestart.

Op vrijdag 27 augustus omstreeks 00.15 konden drie verdachten worden aangehouden. Ze werden in de omgeving van Leiden aangehouden. In de auto troffen agenten de goederen uit de winkel in Vroomshoop aan. Tevens werd rond de 12.000 euro in beslag genomen. Dit geld was inmiddels van de rekening van het slachtoffer gepind en werd aangetroffen in de auto van de verdachten.

De aangehouden verdachten zijn 19, 23 en 24 jaar oud en komen uit Rotterdam en Spijkenisse. Het onderzoek is nog in volle gang.

Bron Tekst: 112-OV

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen