Olielozing geconstateerd in kanaal Almelo de Haandrik Daarlerveen

In het Kanaal Almelo de Haandrik, nabij de brug van Daarlerveen, is een olielozing geconstateerd. Er hangt een sterke geur. Het gaat vermoedelijk om dieselolie van een schip.

Er worden door het waterschap olieschermen en oliebooms in het kanaal om de olie uit het water te krijgen. Er wordt nader onderzoek gedaan naar de herkomst van de lozing. Er zijn monsters genomen om vast te stellen om welk olie het gaat.

Ook is de sluis bij Aadorp deels los gezet om stroming te krijgen zodat de olie kan worden opgevangen door het olie scherm. Deze zal morgenvroeg worden weg gehaald voor het scheepvaart. Heeft u iet opgemerkt omtrent de lozing, dan kunt u contact opnemen met het Waterschap Vechtstromen bij voorkeur telefonisch via 088-220 33 33.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen