Rutte: Hou feestjes klein en beheersbaar

Rutte benadrukte dat het vooral ook om eigen gedrag gaat. “Het afremmen van het virus gaat niet alleen om aanscherping van maatregelen voor de horeca, evenementen en culturele sector. Kijk ook naar de eigen omgeving.”

“Ik snap dat er borrels, feestjes en barbecues worden gehouden. Iedereen heeft behoefte aan gezelligheid. Op zich kan dat maar doe het verstandig en neem verantwoordelijkheid. Hou feestjes klein en beheersbaar.”

Dit zijn de maatregelen die morgenochtend 06.00 uur ingaan

Horecabezoek mag alleen met een vaste zitplaats en op anderhalve meter afstand. Alle horeca is dagelijks dicht tussen middernacht en 06.00 uur ‘s ochtends. Entertainment, zoals live-optredens en harde muziek, is verboden.

Een vaste zitplaats en anderhalve meter afstand is ook noodzakelijk bij evenementen en voor publiek van culturele manifestaties of professionele sportwedstrijden.

Het kabinet kijkt op 13 augustus hoe het verder moet met de coronaregels.

Bron; NOS

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen