Getuigen gezocht: Vissterfte in Veenkanaal Westerhaar door mogelijk lozing

Dinsdagavond 22 juni kwam bij Vechtstromen meerdere meldingen binnen van vissterfte aan het Veenkanaal, ter hoogte van de Hoofdweg, in Westerhaar Vriezenveensewijk. Vechtstromen is ter plaatse en heeft een beluchter geplaatst om het zuurstofgehalte in het water te verhogen.

De dode vissen in het kanaal worden opgeruimd. De oorzaak van de vissterfte is nog onbekend. Een mogelijk oorzaak is een lozing, waardoor het zuurstofgehalte van het water over een deel van het kanaal snel is gezakt. Dit wordt onderzocht.

Heeft u iets gezien? Meld het dan bij voorkeur telefonisch 088-220 3333 of anders via het contactformulier op de Website van Vechtstromen

Bron; Vechtstromen.nl

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen