Oever langs deel kanaal Almelo-De Haandrik zwakker dan gedacht, gemeente sluit weg af

Een deel van de Schoolstraat langs kanaal Almelo-De Haandrik wordt vanmiddag op verzoek van de provincie Overijssel afgesloten voor het verkeer. Volgens de provincie is de oever van het kanaal hier zwakker dan verwacht.
Dat de waterkant langs de Schoolstraat in slechte staat verkeert, is voor bewoners langs het kanaal geen nieuws. Zij hebben hun zorgen hierover al vaker uitgesproken en vragen zich nu af hoe serieus zij worden genomen door de gemeente Twenterand en de provincie.

Voorzitter Harry Broekhuizen van stichting Kant nog Wal, de stichting die gedupeerde bewoners bijstaat, is vooral verbaasd over de haast die er nu mee wordt gemaakt. “Bewoners vragen hier al heel lang om. Telkens was het niet nodig om in te grijpen. Nu vraagt de provincie om actie en wordt de weg direct afgesloten.”

Uitstel niet mogelijk
De slechte staat van de oever, kwam aan het licht bij werkzaamheden ter voorbereiding op de vervanging van de damwanden. De damwanden tussen Schoolstraat 17 en Fortwijk moeten worden vervangen omdat ze in slechte staat verkeren. De werkzaamheden kunnen niet worden uitgesteld.

De vervanging van de damwanden vindt plaats in een periode waarin de gemeente Twenterand en de provincie hebben besloten alle werkzaamheden langs het kanaal tot een minimum te beperken. Zolang het aanvullende onderzoek naar de schade aan de huizen nog loopt, worden alleen spoedeisende werkzaamheden uitgevoerd.

Eind juni
Aan het eind van deze maand begint de provincie Overijssel met het vervangen van de damwanden. De huidige betonnen damwanden hebben een lengte van 4 en 4,5 meter. Deze worden vervangen door stalen damplanken met lengtes van 9,5 en 10 meter. Een damwand is bedoeld om het water tegen te houden en te laten keren. De komende jaren worden op meerdere plekken langs het kanaal damwanden vervangen door langere damwanden van staal.

(Bron tekst: RTVOost)

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen