Nieuwe tankautospuit voor brandweer Bergentheim

Bergentheim – Vanmorgen heeft Erik Pluim van de veiligheidsregio IJsselland de sleutel overgedragen van de nieuwe tankaustospuit aan Alexander Luisman van Brandweer Bergentheim.

Veiligheidsregio IJsselland heeft een aanbesteding gedaan voor 23 nieuwe voertuigen en daar is het type MAN truck uitgekomen met een opbouw van Rosenbauer/Kenbri. Post Bergentheim heeft één van de eerste tankautospuiten in gebruik mogen nemen.

De nieuwe tankautospuit is onder andere voorzien van een hydraulische lier, een nieuwe pompunit met standaard hoge druk aansluiting, een lichtmast met LED verlichting, een oprolsysteem en ophanging voor de O-bundels, een 360 graden camerasysteem en een 6,5 kVa stroomgenerator. En natuurlijk het ‘standaard’ werkgereedschap.

Mede door het coronavirus heeft het even geduurd voordat de auto’s afgeleverd konden worden. Dit had mede te maken met het opleiden van de chauffeurs op de posten. Normaal wordt deze ‘standaard’ brandweerauto na ongeveer zestien jaar vervangen.

[nggallery id=175]

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen