Politie ontruimt bedrijfspand in Vroomshoop waarin drugslab werd ontdekt

De politie is een groot deel van de dag bezig met de ruiming van een drugslab in de sportschool aan de Afrikalaan in Vroomshoop. Gisteren werd tijdens een inval in een gedeelte van het pand een drugslab aangetroffen.

Zeven personen die in of bij het pand in de buurt waren, werden aangehouden. De aangehouden verdachten zijn een man van 57 en een vrouw van 44 jaar, beiden uit de gemeente Ommen, twee mannen uit Arnhem van 24 en 33 jaar, een 56-jarige man uit Vroomshoop en twee mannen van 32 en 39 jaar zonder bekende woon of verblijfplaats. De politie onderzoekt of de verdachten betrokken zijn bij het aangetroffen drugslab en wat hun rol is.

Onderzoek van experts moet uitwijzen of het lab actief was en welke drugs er, in welke hoeveelheden, werden gemaakt. Er zijn onder andere tonnen, emmers en grote vaten met vermoedelijk chemicaliën aangetroffen.

Gespecialiseerd (landelijk) team

De politie wist niet wat ze ter plaatse konden aantreffen. Daardoor werd er bij de inval een gespecialiseerd (landelijk) team ingezet. Ook is er een woning in Beerzerveld doorzocht in verband met hetzelfde onderzoek. Het gaat mogelijk om de woning van de eigenaar van de sportschool

De politie noemt het onverantwoord dat er een lab is gevestigd bij een sportschool.

“Een drugslab is een kleine chemische fabriek. Dit betekent explosiegevaar en de aanwezigheid van giftige dampen en vloeistoffen.”

Politie

De politie verwacht nog enige tijd bezig te zijn met de ruiming. Het bedrijfspand wordt zwaar beveiligd door gewapende agenten.

Getuigenoproep

Heeft u de laatste tijd iets verdachts gezien rond het pand aan de Afrikalaan? Neem dan contact op met de politie. Alle informatie kan de politie helpen in het onderzoek. Melden kan telefonisch via 0900-8844. U kunt ook anoniem melden via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.

[nggallery id=105]

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen