Brandweer en dierenambulance redden kat uit boom in Geerdijk

Geerdijk – De brandweer, hoogwerker van Hardenberg, is opgeroepen voor een hulpverlening aan de Geerdijk in Geerdijk. De dierenambulance heeft om assistentie gevraagt om een jong katje uit de boom halen. Deze zat al een tijdje hoog in een boom en durft niet meer naar beneden te komen.

De weg is tijdelijk afgesloten voor het verkeer in veband met het opstellen van de hoogwerker. Het verkeer wordt omgeleid door de polite. Het wordt lastig manoeuvreren voor de hoogwerker omdat men tussen de bomen en takken door moet gaan met de bak. Men zal ruimte maken indien nodig met een ketting zaag en deels takken weg zagen.

Er is iemand van de dierenambulance mee omhoog gegaan met een vangbak alwaar de kat in gaat zodra hij gevangen is. De actie trekt veel bekijks van de buurt bewoners. Uiteindelijk heeft de brandweer het katje weten te vangen en overgedragen aan de dierenambulance. Die hebben het beestje gecontroleerd op eventuele verwondingen. Dit was niet het geval. Het katje maakt het goed en is overgedragen aan het baasje.

[nggallery id=83]

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen