Brandweer redt ree uit het kanaal bij Vroomshoop

VROOMSHOOP – Een reetje is zondag op de vroege ochtend gered van de verdrinkingsdood in Vroomshoop. Het diertje was ter hoogte van de Vriezenveenseweg te water geraakt in het kanaal. De brandweer heeft het reetje uiteindelijk uit zijn benarde positie gered.

Het diertje werd rond 06.45 uur gespot door een voorbijganger, waarna deze de brandweer heeft ingeschakeld. Onduidelijk is hoe het reetje precies te water is geraakt, maar toen de brandweer ter plekke kwam bleek dat ze niet veel later hadden moeten komen. Het diertje was vermoeid en kreeg steeds meer moeite zijn kop boven water te houden.

Gevangen en losgelaten

De brandweer heeft het dier gevangen met behulp van een vangstok: een langwerpige stok met een haak waarmee de ree kon geworden gepakt. Het dier is uit het water getild en eerst verzorgd door de brandweer. Doot het water bleek de ree onderkoeld te zijn geraakt. 

Nadat de ree was opgewarmd bleek deze niks te mankeren. De brandweer heeft het dier weer losgelaten in de omgeving en dartelt inmiddels weer ergens rond in het buitengebied rondom Vroomshoop.

Tekst: TC Tubantia

[nggallery id=76]

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen