Enorme brand in opslaghal tuinmeubelbedrijf Kees Smit in Vroomshoop

In een hal voor meubelopslag in Vroomshoop is dinsdagmiddag een grote brand uitgebroken. Het gaat om een  opslag van tuinmeubelbedrijf Kees Smit, in het oude pand van Vroomshoop Meubelen. De brandweer was met veel korpsen uit de regio ter plaatse om het vuur te bestrijden. Inmiddels is het sein brand meester gegeven.

Verdere uitbreiding van de brand wordt niet verwacht, al is de brandweer nog wel enkele uren bezig met nablussen. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk.

‘Ging enorm snel’

Op het moment dat de brand aan de Havenstraat uitbrak, waren er medewerkers aanwezig in de hal. Een van hen is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht.

Een medewerker van Kees Smit vertelt: “Ik ben direct naar het pand gereden toen mijn collega meldde dat er brand was. Direct iedereen naar buiten geroepen en de brandweer gebeld. Het ging enorm snel.”

De rookwolken waren tot ver in de provincie te zien. De brandweer waarschuwde mensen om uit de rook te blijven. Naastgelegen panden en huizen aan de Lindeflier zijn ontruimd.

Geruchten ontkracht

Een voorlichter van de brandweer kan nog weinig zeggen over de oorzaak van de brand. Geruchten over gevaarlijke stoffen en instortingsgevaar kan hij niet bevestigen.

“Als er een brand uitbreekt, komen er altijd gevaarlijke stoffen vrij, maar in hoeverre we daar nu iets over kunnen zeggen, weten we niet. Daarvoor zullen we eerst metingen moeten verrichten.” Ook kan hij niets zeggen over instortingsgevaar. “Daarover heb ik nog niets gehoord.”

Triest aanzicht van door brand verwoeste opslagruimte Kees Smit

Een droevig aanzicht van de opslagruimte van Kees Smit tuinmeubelen in Vroomshoop, dat voor een deel in de as is gelegd door een brand gisteren. Het is nog altijd niet duidelijk hoe groot de schade precies is, laat een woordvoerder van het bedrijf weten. Het Team Brand Onderzoek (TBO) onderzoekt nu hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

De brandweer was tot diep in de avond bezig met het nablussen van de grote brand die gistermiddag uitbrak. Een deel van het industriegebouw is volledig uitgebrand, ongeveer 1.500 vierkante meter is in de as gelegd. 

Er is veel schade aan het pand, maar het had veel erger gekund. Het gebouw heeft een oppervlakte van zo’n 36.000 vierkante meter, aldus een brandweerwoordvoerder.

Bij het bestrijden van de brand zijn ongeveer honderd brandweermensen van diverse kazernes uit Twente en IJsselland ingezet.

Bron Tekst: RTVOost

[nggallery id=71]

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen