Brandweer Vroomshoop herdenkt omgekomen collega’s met ereteken

Vandaag is het de derde zaterdag van juni. Een dag die in het teken staat van brandweercollega’s die tijdens het uitoefenen van hun vak om het leven kwamen.

Traditiegetrouw werdt er om 13:00 uur bij de kazerne aan het Plantsoen kazerne in Vroomshoop een ereteken van water gemaakt. Om stil te staan bij de moed en daadkracht van hen die er niet meer zijn. Doormiddel met spuitslangen een kruis van water te maken werden hun vervallen collega’s herdacht.

Naast de fysieke uitingen, staan de brandweerkorpsen ook online stil bij de overleden collega’s. Op de Facebookpagina’s van de verschillende korpsen is de profielfoto vervangen door een zwart brandweerlogo.

Nationale brandweerherdenking
De herdenkingssymbolen in Twente maken onderdeel uit van de nationale brandweerherdenking die deze zaterdag plaatsvond bij het brandweermonument in Arnhem. De brandweer wil laten zien dat de gevallen collega’s niet worden vergeten en vragen aandacht voor de risico van het vak. De herdenkingen worden jaarlijks op de derde zaterdag in juni gehouden.

[nggallery id=31]

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen