Sportlust verliest ruim van V.V. Avereest

Na de ongelukkige nederlaag van vorige week tegen Juventa stond vandaag de uitwedstrijd tegen V.V. Avereest in Balkbrug op het programma.

Sportlust begon dit seizoen sterk aan de eerste vier wedstrijden, maar al na twee minuten keek het team deze keer tegen een achterstand aan. Een onderschepping aan de linkerkant leidde tot een snelle bal naar de rechtsbuiten van Avereest. Keeper Lars Gritter kon in eerste instantie knap redden in een 1-op-1 situatie, maar in de rebound werd alsnog gescoord. Kort daarna kreeg Simon Spoor de kans om Sportlust op gelijke hoogte te brengen, maar zijn schot werd gestopt door de doelman van de thuisploeg. Hoewel Sportlust voetballend zeker niet onderdeed voor Avereest en zelfs periodes de betere partij was, kreeg het team een harde les in effectiviteit. Door snelle counters en slordigheden aan de kant van Sportlust liep Avereest uit naar een 5-0 voorsprong bij rust.

Na de pauze stond Sportlust beter gepositioneerd en bood het meer weerstand tegen Avereest. Toch wist de ploeg uit Balkbrug nogmaals te scoren via een scherpe counter. Sportlust kwam uiteindelijk nog tot een eretreffer. Simon Spoor kon eenvoudig binnen tikken nadat Wout Botter in botsing was gekomen met de keeper, na een strakke voorzet van Steijn ten Brinke. Deze goal bracht de eindstand op 6-1.

De volgende competitiewedstrijd is op 2 november, thuis tegen V.V. DKB op sportpark De Bosrand.