Wedstrijdverslag Voorwaarts – Marienberg

Zaterdag 19 oktober mocht de nr. 1 van de 4e klasse D Voorwaarts op `t Twistveen aantreden tegen de nr. 3 Marienberg. De hoofdtrainer van Voorwaarts Arjan Visscher heeft afgelopen jaren zijn kunsten mogen vertonen bij Marienberg en ook de assistenten van Voorwaarts Martin ter Braak en Henry Molenkamp hebben een geschiedenis op het Westerpark.

Dat betekent dat Marienberg weinig geheimen voor Voorwaarts heeft. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde aangezien Voorwaarts en Marienberg al jaren de degens met elkaar kruizen en assistent trainer Theo de Lange de Voorwaarts-selectie goed kent.

Voorwaarts lijkt te gaan beginnen met 2 wijzigingen in de achterhoede, aangezien Bjorn Wessels en Ramon Wessels beide afwezig zijn.
Tijdens de warming-up blijkt Coen Sickman niet in staat om te spelen, zodat er 3 wijzigingen doorgevoerd moeten worden in de achterhoede. Met een compleet nieuw centraal duo t.o.v. de laatste weken (Sander Scherphof en Dylan Snippe) en op de rechtsachter positie Roy de Lange wordt er gestart.
Marienberg pakt meteen het initiatief en Voorwaarts krijgt totaal geen druk op de tegenstander.
Dat resulteert al na 6 minuten in de 0-1 voor Marienberg. Voorwaarts is duidelijk onwennig achterin en geeft enkele minuten later wederom een grote kans weg, die door Marienberg rakelings over het doel geschoten wordt.

Marienberg loert op de snelle lange bal, waardoor hun spitsen hun kwaliteiten in de ruimtes kunnen benutten. Voorwaarts begint iets uit de schulp te kruipen en krijgt 2 kansjes, maar de overtreding op Kilian Ekkel in het 16-meter gebied wordt door scheidsrechter Maathuis weggewoven en even later wordt het schot van Boaz Mulder door de keeper van Marienberg tot corner verwerkt.
In de 24e minuut is het wederom Marienberg die de ruimtes weet te benutten en de 0-2 tegen de touwen schiet.

Ondanks het overwicht van Marienberg is de veerkracht van Voorwaarts groot. Na een half uur spelen komt Boaz Mulder op rechts met een prima voorzet richting de 2e paal, waar Mauro Slatius de bal glijdend de bal binnen kopt. 1-2
Enkele minuten later is er een situatie in het 16-metergebied van Marienberg waar Julian Slot geraakt wordt, maar scheidsrechter Maathuis lijkt vandaag de bal niet makkelijk op de stip te leggen. Er wordt voordeel gegeven en uit die situatie zien we het schot van Mauro nauwkeurigheid missen.

Marienberg blijft gevaarlijk in de omschakeling, maar de Voorwaarts defensie lijkt de rug wat te rechten en staat geen grote kansen meer toe, ondanks dat er meerdere malen de kwaliteiten van de aanvallers van Marienberg te zien zijn.
Vlak voor rust krijgt Voorwaarts nog één grote mogelijkheid als Lars Bove een cornerbal terug kopt in het 5-metergebied waar de inzet van Kilian Ekkel van de lijn wordt gehaald.
Voorwaarts gaat met een 1-2 achterstand de rust in en weet wat hun te doen staat in de 2e helft.

Vanaf de aftrap zien we een doortastend Voorwaarts, die langzaam de tegenstander in een wurggreep legt. Dit resulteert in mogelijkheden voor Julian Slot, Boaz Mulder en Bernd Bove. Vooral Bernd is met 2 vrije ballen dicht bij een treffer, maar de gelijkmaker blijft nog even uit.
Na een kwartier vol gas is het dan toch zover, Julian zet met een prachtige steekbal Mauro 1 op 1 tegen de keeper van Marienberg. Mauro schiet de bal hard, binnenkant 1e paal binnen en het is 2-2.

Voorwaarts blijft aandringen en Kilian Ekkel lijkt in het 16-metergebied onderuit gehaald te worden, maar ook nu vindt de scheidsrechter het te weinig om een strafschop te geven. Uit de tegenaanval is het Marienberg die voor de 3e keer vandaag goed gebruik maakt van de ruimtes en de 2-3 binnen schiet.
Maar ook nu is de veerkracht van Voorwaarts groot, want in de eerste de beste aanval na de aftrap is het Kilian Ekkel die een aanval opzet en Bernd Bove aanspeelt. Bernd houdt de bal goed vast en legt de bal terug op Kilian, die onhoudbaar hard de gelijkmaker binnen schiet. 3-3

Weer enkele minuten later zien we Mauro een geweldige steekbal geven achter de verdediging van Marienberg, waarna de erg actieve Julian Slot zijn goede prestatie beloond met een doelpunt. Voor het eerst vandaag een voorsprong, 4-3.
In de laatste 20 minuten van de wedstrijd zien we dat de echte power bij Marienberg verdwenen is en Voorwaarts de wedstrijd redelijk controleerd.
Voorwaarts wisselt enkele moegestreden spelers en brengt met Milan Kerkdijk, Stijn Wessels en Mick Schoemaker enkele jeugdige talenten die zo aan het echte werk kunnen ruiken en op deze manier steeds beter begrijpen wat er gevraagd wordt om tegen fysiek sterke tegenstanders te spelen.

Het blijft 4-3 en Voorwaarts heeft veel veerkracht getoond na een onwennige 1e helft.
Het nieuwe centrale duo Sander en Dylan (en `oude strijder` Roy de Lange) heeft zich goed staande gehouden na een moeilijk begin en heeft de 2e helft laten zien dat er met veel energie en strijd genoeg te winnen valt.
Het was weer een enerverende middag met een wedstrijdverloop van 0-2, 2-2, 2-3 en dan toch nog 4-3, het lijkt langzaamaan bijna normaal dat er bij de wedstrijden van Voorwaarts veel spektakel te zien is.
Alles wat een voetbalwedstrijd voor een Voorwaarts-supporter leuk maakt, strijd, doelpunten en niet minder belangrijk, de 3 punten.

Dinsdagavond oefend Voorwaarts thuis tegen DOS`37 om 20.00 uur en de eerstvolgende competitiewedstrijd is uit tegen Lutten.

Zaterdag 2 november 14.30 uur s.c. Lutten 1 – Voorwaarts 1

Opstelling: A. Toprackan, R. De Lange (S. Wessels), S. Scherphof, D. Snippe, T. Olsman, L. Bove, B. Bove, J. Slot, B. Mulder, M. Slatius (M. Kerkdijk), K. Ekkel (M. Schoemaker)