Wervelende start DOS 37 levert zwaarbevochten overwinning op

Almelo – In een enerverende wedstrijd tegen ON heeft DOS’37 haar tweede wedstrijd in 2H met 2-3 winnend af kunnen sluiten. De mannen van Gerard Kocks en Wilmar Nieuwenhuis begonnen sterk, maar maakten het zichzelf uiteindelijk nog knap lastig. Door twee doelpunten van Kevin Huzink en één van Wout Kikkert, bleven de Vriezenveners echter aan de goede kant van de score en handhaafden zij hun prille koppositie in deze tweede klasse H.

Na de overtuigende 4-1 zege van vorige week op FC Suryoye, stond DOS’37 dit keer dus tegenover ON, dat in zijn openingsduel gelijk had gespeeld tegen Rigtersbleek.

Bliksemstart voor DOS’37

De wedstrijd begon uitstekend voor de geel-zwarten uit Vriezenveen. Al in de derde minuut opende Kevin Huzink de score. Koen Nijkamp bracht vanaf de rechterkant een goede voorzet in, die door Huzink koelbloedig werd afgemaakt: 0-1. Nog geen twee minuten later verdubbelde DOS’37 de voorsprong. Een hoekschop vanaf links werd gevaarlijk voor het doel gebracht, waar Melvin Kemp de bal met een leep overstapje liet lopen en Wout Kikkert het eindstation was: 0-2. Met een comfortabele voorsprong leek een eenvoudige middag in de maak, maar ON kwam langzaamaan beter in de wedstrijd.

ON herpakt zich

Bij DOS’37 was het goed zichtbaar dat men dacht dit klusje zomaar even te klaren. Echter, ON gaf zich niet zomaar gewonnen en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. De vervanger van eerste doelman Patrick Nitert, Michel Drent, onderscheidde zich ook in zijn tweede competitieduel meerdere keren met knappe reddingen. In de 29e minuut wist ON echter toch te scoren. Nadat scheidsrechter Schoemaker geen vrije trap toekende aan DOS’37 bij een discutabel duel, waarbij Sander Thomas het shirt bijna werd uitgetrokken, schakelde ON razendsnel om. Alain Goury was het eindstation van een snelle aanval en bracht de stand op 1-2. Hoewel beide teams kansen kregen, bleef deze stand tot de rust op het scorebord staan.

Hernieuwde aanval van DOS’37 in de tweede helft

Net als in de eerste helft begon DOS’37 ook na rust voortvarend. Hidde Boers, die niet echt zijn draai kon vinden op de linksvoor-positie, werd gewisseld voor Senna Silva van der Veen en de Vriezenveners gingen op zoek naar een derde treffer. Die kwam er in de 56e minuut na een knappe aanval over de linkerkant. Melvin Kemp zette de bal scherp voor, waarna Kevin Huzink zijn tweede van de middag maakte: 1-3. DOS’37 kreeg na deze treffers twee uitgelezen mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Het mocht niet zo zijn.

Slotoffensief ON maakt het spannend

In de laatste twintig minuten kwam DOS’37 steeds meer onder druk te staan. Michel Drent moest opnieuw meerdere malen ingrijpen om de marge van twee doelpunten te behouden. In de 89e minuut slaagde ON er alsnog in om de spanning terug te brengen. Door een doelpunt in de slotfase werd het 2-3, maar ondanks een slotoffensief van de thuisploeg wisten de Vriezenveners de overwinning over de streep te trekken. Koen Nijkamp kreeg nog een grote kans om de uitslag een mooiere glans te geven, maar de keeper van ON redde knap. Hierdoor eindigde de wedstrijd met een zwaarbevochten, maar verdiende 2-3 overwinning voor DOS’37.

Koppositie blijft behouden

Met zes punten uit twee wedstrijden blijft DOS’37 bovenaan in de tweede klasse H. De vele DOS-supporters zagen wederom mooie dingen van hun vlaggenschip, maar het kan nog wel wat beter voor de mannen van Gerard Kocks en Wilmar Nieuwenhuis, met name in de passing. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Rigtersbleek, die om 14:30 uur zal plaatsvinden op sportpark Het Midden. DOS’37 hoopt de goede reeks voort te zetten en wederom drie punten te pakken.