Olympia 22 1 – TOP 1

Wedstrijd nummer 4 stond afgelopen zaterdag op het programma voor TOP 1. Het betrof de eerste returnwedstrijd in deze (nieuwe) korte competitie, wat een uitwedstrijd naar Borculo betekende. In de doordeweekse thuiswedstrijd verloor TOP na een gelijkopgaande eerste helft met 10-13.

Om 15:30 werd de wedstrijd ingefloten. Olympia opende de score direct bij haar eerste aanval en al snel volgde de 2-0. Daarna kwam TOP wat beter in de wedstrijd. Via tussenstanden van 2-1 en 3-1 werd het uiteindelijk 3-2. De eerste helft verliep, net als in de thuiswedstrijd, gelijk op. TOP bleef tot 5-4 goed in de wedstrijd, maar vlak voor rust wist Olympia een gaatje te slaan naar 7-4.

Na rust kende TOP een goede fase, met tussenstanden als 7-6 en 8-6. Toch lukte het de toppers niet om het gat verder te verkleinen, waarna Olympia voor het eerst het verschil naar vier bracht. TOP leek hierdoor wat aangeslagen en had niet meer de energie om de wedstrijd echt spannend te maken. De wedstrijd ging voort met doelpunten over en weer. In een sportieve wedstrijd floot de scheidsrechter af bij een eindstand van 15-10.

In bepaalde fases deed TOP opnieuw goed mee met Olympia, maar de ploeg uit Borculo liet wederom zien waarom zij afstevenen op het kampioenschap in deze 4e klasse. De ploeg van Ad Zomer richt zich nu op de laatste twee veldwedstrijden, te beginnen met een thuiswedstrijd tegen Ons Clubje op zaterdag 5 oktober om 15:30, tot dan!