Nieuwe start DOS’37 met prima zege op suryoye

VRIEZENVEEN – Op een zonnige zaterdagmiddag in Vriezenveen liet DOS’37, onder leiding van Gerard Kocks en Wilmar Nieuwenhuis, zien dat ze ondanks een korte en wisselvallige voorbereiding klaar zijn voor het nieuwe seizoen. De thuisploeg boekte een overtuigende 4-1 overwinning op FC Suryoye uit Enschede.

DOS’37 begon sterk aan de wedstrijd, zonder de geblesseerde doelman Patrick Nitert, die voorlopig is uitgeschakeld. Met de nieuwe doelman Michel Drent onder de lat, die een puike wedstrijd keepte, kwam DOS’37 al snel op voorsprong. In de 8e minuut was het Jillis Goudbeek, een van de nieuwkomers dit seizoen, die het net wist te vinden. Sander Thomas ontving de bal op het middenveld, dribbelde vooruit en gaf een splijtende pass tussen de verdedigers door. Koen Nijkamp pikte de bal op en legde deze perfect af voor de vrijstaande Goudbeek, die met een strakke linker de bal binnenschoot: 1-0.

Na de vroege treffer werd het spel van beide kanten wat rommeliger. DOS’37 was net als in voorgaande wedstrijden bijzonder slordig in de passing, waarbij de ballen veel te slap werden ingespeeld. DOS’37 kreeg nog wel een grote kans toen Luk Scharphof de bal op doel schoot, maar de keeper van FC Suryoye wist te redden. Ook de rebound van Hidde Boers ging recht in de handen van de doelman.

Aan de andere kant van het veld kreeg FC Suryoye in de 27e en 30e minuut twee grote kansen, maar de verdediging van DOS’37 stond niet op scherp. Een schot ging net naast en een kopbal van een vrijstaande aanvaller ging gelukkig voor DOS’37 over het doel. Met een 1-0 voorsprong gingen de teams de rust in.

Na de rust begon FC Suryoye scherp en was het bijna 1-1 na een snelle counter. Keeper Michel Drent wist met een goede redding de gelijkmaker te voorkomen. Toch viel het tegendoelpunt in de 62e minuut. Balverlies op het middenveld van DOS’37 leidde tot een steekpass van FC Suryoye, waarna de spits eerst op Drent schoot, maar in de rebound alsnog de bal binnenkopte: 1-1.

De vreugde van de gasten was echter van korte duur. DOS’37 antwoordde vrijwel direct. Slechts een minuut na de gelijkmaker was het Senna Silva van der Veen die, na een dieptepass van Martijn Olde Olthof, de bal op de borst aannam en in twee instanties de bal in het net kreeg: 2-1 voor DOS’37.

Na deze goal ging DOS’37 op zoek naar meer, en dat lukte. Eerst werd een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, maar in de 68e minuut was het opnieuw raak. Sander Thomas gaf een diepe bal op Senna Silva van der Veen, die de bal aflegde op Koen Nijkamp. Deze kapte naar binnen en schoot vervolgens met zijn linker via de rug van een verdediger raak: 3-1.

Koen Nijkamp bekroonde zijn sterke optreden later nog met zijn tweede goal van de middag, waarmee hij de eindstand op 4-1 bepaalde. In de slotfase kwamen er nog enkele kansen voor beide ploegen, maar de score bleef onveranderd.

Met deze overtuigende zege kroont DOS’37 zich na de eerste speelronde tot koploper van de tweede klasse H. Eén zwaluw maakt nog geen zomer uiteraard, maar een dergelijke start is natuurlijk wel lekker! Volgende week speelt de ploeg uit Vriezenveen een uitwedstrijd tegen Oranje Nassau, dat in zijn eerste wedstrijd een punt pakte tegen Rigtersbleek. De wedstrijd vindt plaats om 15:00 uur in Almelo.