Prima competitiestart Voorwaarts

Na een redelijk goede voorbereiding mocht Voorwaarts 1 afgelopen zaterdag de competitie 2024-2025 starten middels een uitwedstrijd tegen DKB uit De Krim.

DKB is net als DVC Dedemsvaart, Juventa en ASV afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 3e klasse en zal er alles aan doen om het verloren gegane terrein zo snel mogelijk terug te winnen.

Hoe sterk deze 4e klasse D zal zijn is voor iedereen nog een vraag, maar met 4 ex -3e klasse teams eraan toegevoegd, (en een sterk Sportlust Vroomshoop uit de 5e klasse) is het wel duidelijk dat er weer een mooie uitdaging staat te wachten komend seizoen.

Voorwaarts heeft aan het eind van vorig seizoen afscheid genomen van enkele gewaardeerde (oudere)basisspelers en heeft daarvoor in de plaats JO-19 spelers zien doorbreken die ook afgelopen jaar al enkele malen hun kunnen hebben laten zien.

Tegen DKB staan ‘de jonkies’ David Heerkes en Boaz Mulder in de basis en zitten Stijn Wessels en Milan Kerkdijk op de bank. Een goede ontwikkeling, die hopelijk niet stopt bij deze 4 spelers.

Als de wedstrijd begint zien we dat de eerste kans al na enkele minuten voor Voorwaarts ontstaan, na een goede actie van Julian Slot die de achterlijn haalt en goed voorzet. David Heerkes heeft zijn vizier nog niet helemaal scherp, want zijn schot gaat recht op de keeper af.

Even later is er een kans voor DKB, die ontstaat door wegwerken in de Voorwaarts verdediging. De weggewerkte bal gaat via een uitgestoken been van een DKB speler bijna in het doel van Voorwaarts, maar Alen Toprakcan weet met een katachtige redding zijn doel schoon te houden.

Daarna zien we een agressief spelend DKB, die de duels niet schuwen. Voorwaarts is de beter voetballende ploeg, maar weet nog niet door de verdediging van DKB te komen.

Na ruim een half uur spelen is er weer een moment in de buurt van het DKB doel, waar de bal voor de voeten van Bernd Bove valt. Bernd raakt de bal perfect en schiet vanaf iets buiten het 16-meter gebied de bal binnen. 0-1

Vlak voor rust is het Dylan Snippe die een vrije bal hard op het doel schiet, maar de keeper van DKB weet met zijn vingertoppen de bal nog tot corner te verwerken. Hierdoor gaan we de rust in met een 0-1 stand.

DKB komt goed uit de kleedkamer, want na 1 minuut is het weer Alen die met zijn voet een schot/voorzet onschadelijk weet te maken.

Hierna volgt een periode waarin hard gewerkt wordt, er meerdere gele kaarten uitgedeeld wordt, maar weinig echte kansen te registreren valt.

Na zo`n uur spelen wordt er aan Voorwaarts kant gewisseld en komen Mauro Slatius en Kilian Ekkel in het veld voor Boaz Mulder en Dylan Snippe.

DKB begint steeds vaker lange ballen te geven, wat er voor zorgt dat er steeds meer ruimte voor Voorwaarts komt.

De 0-2 valt uit zo`n situatie waar een lange bal van DKB goed onderschept wordt, waarbij Mauro vrij komt op links. Mauro is gedreven en schiet de bal onhoudbaar binnen.

In de 84e minuut zien we het gevaarlijkste moment van DKB, waarbij een vrije bal op de buitenkant van de paal terecht komt.

Voorwaarts wisselt nog 1x door Milan Kerkdijk en Stijn Wessels in het veld te brengen voor de moegestreden en hardwerkende David Heerkes en Ramon Wessels.

In de laatste minuten van de wedstrijd wordt weer goed gebruik gemaakt van de ruimtes en is het Mauro die Milan in schotpositie brengt. Milan is erg rustig en schiet zijn eerste competitiedoelpunt voor Voorwaarts binnen met een 0-3 eindstand tot gevolg.

Voorwaarts haalt een verdiende overwinning binnen tegen een stugge tegenstander.

Volgende week staat Hardenberg`85 op sportpark Twistveen op de agenda.

Daar zal zeker nog een schepje bovenop moeten om deze sterke tegenstander te verslaan. Er is nog wat goed te maken na de totale offday-wedstrijd van afgelopen seizoen met 1-7 eindstand.

Zaterdag 28 september 14.30 uur    Voorwaarts 1  –  Hardenberg`85 1

Opstelling:   A. Toprakcan, R. Wessels ( S. Wessels), S. Scherphof, B. Wessels, T. Olsman, L. Bove, J. Slot, B. Bove, B. Mulder (M. Slatius), D. Heerkes (M. Kerkdijk), D. Snippe (K. Ekkel)