Zeer grote brand in Bruinehaar: Brandweer voorkomt woningoverslag

In Bruinehaar is vannacht een zeer grote brand uitgebroken bij een boerderij. De brandweer is met veel voertuigen ter plaatse om de brand te bestrijden. 3 grote loodsen waarin aardappelen en aardappelkisten en landbouwvoertuigen staan, volledig in brand, waardoor er een enorme rookontwikkeling is ontstaan die in de wijde omtrek te zien is.

De brandweer werkt met man en macht om te voorkomen dat de brand overslaat naar nabijgelegen woningen. De situatie is bijzonder zorgwekkend vanwege de omvang van de brand en de aanwezigheid van brandbare materialen in de loodsen. Dankzij de snelle en gecoördineerde inzet van de brandweerlieden lijkt het erop dat de woningen vooralsnog gespaard blijven.

De oorzaak van de brand is nog onbekend en zal nader worden onderzocht zodra de situatie onder controle is. Bewoners in de omgeving worden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden vanwege de rookontwikkeling. De N343 is afgesloten om de brandweer te voorzien van bluswater.

Ook is bij de brand asbest verdacht materiaal vrijgekomen. De brandweer doe hiernaar onderzoek. Verdere updates zullen volgen zodra er meer informatie beschikbaar is via kanaal van brandweer Twente.

Foto’s: Floris Kayim

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen