Voor iedereen met een (on)zichtbare beperking

Na succesvolle overleggen en met financiële ondersteuning vanuit de Gemeente Twenterand staan er weer superleuke dagen voor kinderen, jeugd en jongvolwassenen met een (on)zichtbare beperking op het programma.

Samen met de Gemeente Twenterand besteden wij extra aandacht aan inclusiviteit binnen onze gemeente, iedereen moet immers mee kunnen doen, op zijn of haar manier, al dat niet met ondersteuning. Dit jaar staat ook de Week van Toegankelijkheid op onze agenda. Als ervaringsdeskundigen en professionals hebben wij ideeën genoeg om onze doelgroep mee te laten doen in onze samenleving.

Dit jaar gaan wij voorlezen met therapiehonden in de bibliotheek van Vroomshoop waardoor activiteiten rondom de Nationale kinderboekweek ook voor onze doelgroep toegankelijk is. Lezen met therapiehonden is een bijzondere belevenis voor de kinderen, er ligt immers geen druk op hen omtrent wel of niet goed kunnen lezen. Plaatjes laten zien aan honden is tenslotte ook goed waarvan de dieren en kinderen samen genieten. De goed opgeleide therapiehonden van Happy Tails hebben dankzij Karen Mulders, eigenaresse van Happy Tails ruim ervaring in het lezen met kinderen. Voorheen heeft zij dit verzorgt voor SBO De Sleutel.
Na het lezen kan er in de hondenspeeltuin ‘’Het Kwispelpunt’’ actief gespeeld worden met honden. Vind je het spannend, dan is kijken natuurlijk ook altijd goed. Deelnemers die binnen onze doelgroep vallen zijn hiervoor van harte uitgenodigd op woensdagmiddag 9 oktober van 15:00 tot 16:30 uur.

De Gemeente Twenterand is op deze dag ook aanwezig om toegankelijkheid binnen de gemeente bespreekbaar te maken. Dit uiteraard onder het genot van een gratis kopje koffie of thee in het Grand Café bij het Punt. Verder staat er voor dit jaar nog een geweldige Halloween activiteit (1 november in De Oale Skoale Vroomshoop) op het programma waarbij álle kinderen met hun ouders welkom zijn. Hiermee organiseren wij een inclusieve activiteit waarbij broertjes, zusjes en alle nieuwsgierige kinderen mogen griezelen.

Op 23 november is er dit jaar een uniek prikkelarme Sinterklaasintocht zijn voor maximaal 50 gezinnen bij de Zandstuve in Vroomshoop. Dankzij de speelgoedbank Vriezenveen krijgen alle deelnemers een verrassing!
Wij, Rutger, Dianne en Monique zijn enorm trots op wat we voor al onze deelnemers kunnen betekenen. Reacties van ouders geven ons kippenvel en de blije gezichtjes van al die kinderen, is waar wij dit voor doen. Samen met onze fantastische vrijwilligers mogen we volgend jaar zelfs ons vijf jarig bestaan vieren! Wil jij ook een steentje bijdragen binnen onze stichting, heb je vragen of ideeën, mail dan gerust naar info@care4uall.nl. Alle activiteiten en de uitnodigingen hiervoor staan op onze facebookpagina en op www.care4uall.nl. Voor het opgeven van activiteiten klikt u op het kopje aanmeldformulieren.

Graag tot ziens!

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen