Voorbeschouwing DOS’37 – FC Suryoye Mediterraneo

Vriezenveen – Zaterdag 21 september 2024 start voor alle ploegen die uitkomen in de verschillende districten in Nederland, de reguliere competitie. Zo ook voor de zaterdag tweede klasse H in het district oost, waarin DOS’37 dit seizoen het verloren gegane terrein zal trachten te heroveren. Dit zal dan moeten gebeuren met een dertiental nieuwe gezichten in de selectie en elf nieuwe tegenstanders, met FC Suryoye als eerste opponent.

Naast het vertrek van een zestal spelers, is ook de technische staf in zijn geheel vernieuwd. De spelersselectie is aangevuld met Kevin Huzink (Manderveen), Luk Scharphof (Juventa’12), Jillis Goudbeek, Joost Nijkamp (beiden DETO), Nils Aman, Chiel Dasselaar, Olaf de Lange, Taiwo Francismouth, Jesper Smit (allen eigen jeugd). De nieuwe trainers zijn Gerard Kocks (MVV’29), Wilmar Nieuwenhuis (DOS’37 2) en Nick van Ballegooijen (Goalkings). Tevens is de staf aangevuld met een nieuwe verzorger, Maarten Hulsbergen.

Voorbereiding

De voorbereiding van het vlaggenschip van DOS’37 was kort, met slechts vier oefenwedstrijden. De bekercampagne werd afgesloten met een derde plaats in de poule, welke uitschakeling betekende. In totaal werden er sinds de hervatting van dit seizoen zeven wedstrijden gespeeld, waarvan er twee werden gewonnen, twee werden gelijk gespeeld en er drie verloren gingen. Hierbij moesten de geel-zwarten zestien doelpunten incasseren en werd er slecht zes keer gescoord. Er is dus nog veel werk aan de winkel voor de DOS-selectie om het geheel tot een goed geoliede machine te laten verworden.

Bekercompetitie

In de districtsbekercompetitie werden naast DOS’37 ook Hatto Heim, Hellendoorn en Hulzense Boys uitgeschakeld voor de knockoutrondes. De overige negen teams uit 2H gingen een ronde verder, zo ook de tegenstander van DOS’37, het Enschedese FC Suryoye-Mediterraneo. Het team van trainer Otto Krabbe eindigde vorig seizoen op een verdienstelijke derde plaats in de tweede klasse H zondag in het district Noord en greep net naast de felbegeerde promotiewedstrijden. FC Suryoye beschikt dit seizoen over enkele nieuwe spelers, zoals Mitchell Krommendijk (Sportlust Glanerbrug) en Davey Tel (Hengelo) en zag een vijftal spelers vertrekken. De Enschedese ploeg maakte de overstap vanuit het zondagvoetbal, naar deze mooie zaterdagcompetitie, alleen jammer dat men als enige team in 2H een aanvangstijdstip heeft van 18:00 uur, maar dit terzijde. Het is wel duidelijk dat de eerste tegenstander van DOS’37 er eentje is van een behoorlijk kaliber en wellicht tot kanshebber van een prijs geschaard kan worden.

Tegenstander FC Suryoye

Deze Enschedese tegenstander van DOS’37 werd onder de naam SV Mediterraneo opgericht op 1 mei 1965 door immigranten van vooral Italiaanse afkomst. Het was één van de eerste sportverenigingen in Nederland die, opgericht door mensen van buitenlandse afkomst, Koninklijke goedkeuring heeft verkregen. De vereniging is na vele omzwervingen, met meerdere tijdelijke locaties, in 1980 gehuisvest op Stadsveld alwaar tot oktober 1995 de wedstrijden werden gespeeld. Sindsdien is de vereniging gevestigd op Sportpark Wesselerbrink Midden. Voorafgaand aan het seizoen 2011-2012 werd de naam van de club veranderd in FC Suryoye/Mediterraneo omdat steeds meer leden Suryoye zijn.

Historie DOS’37-FC Suryoye

De beide ploegen kwamen elkaar in competitieverband dus niet eerder tegen, echter was men wel twee keer in de beker elkaars tegenstander. Op 1 april 2014 won DOS’37 met 4-0 van FC Suryoye door drie doelpunten van Kenny Kroeze en één van Dennis Boshoeve, waardoor DOS’37 in de kwartfinale van de beker belandde en later zelfs de finale wist te bereiken. De tweede bekerontmoeting was op 5 september 2020 en werd een benauwde 4-2 overwinning voor FC Suryoye, waarbij aan DOS-zijde Lars Kikkert en Quint Brughuis wisten te scoren en voor FC Suryoye waren Johannes Sakar, Jacob Said, Benjamin Can en Don Yildirim trefzeker. Beide teams bekerden dat seizoen verder, echter gooide corona roet in het eten.

De clubs uit 2H

De tweede klasse H bestaat dit seizoen uit 13 ploegen, waarbij de kampioen zal promoveren naar de eerste klasse en de nummers 13 en 12 degraderen naar de derde klasse. De drie periodekampioenen spelen nacompetitie voor promotie en de nummer 10 voor handhaving.

 

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen