Stichting Beleefpark DeStuveVroomshoop wordt opgeheven

In 2022 zijn we met een enthousiast team gestart met een ambitieus en veel belovend plan: het creëren van een beleefpark op de locatie van de ijsbaan in het Zandstuve bos te Vroomshoop.

Het doel was het samenvoegen van deze ijsbaan met het Kabouterpad en Aquapark tot een multifunctioneel beleefpark. Bestemd voor iedereen in Twenterand die wil bewegen enrecreëren. Het startpunt was de aanleg van een combibaan, die voor zowel schaatsen als andere sporten gebruikt kon worden.

We hebben hard gewerkt en veel inzet getoond. Er zijn commissies opgezet voor PR, activiteiten, subsidies en sponsoring. Gesprekken gevoerd met gemeente, vrijwilligers benaderd en veel uren besteed aan overleg. Er zijn bewonersbijeenkomsten gehouden, begrotingen gemaakt en subsidies aangevraagd.

Hoewel we nog steeds vol achter het plan staan en de locatie gevweldig is, moeten we helaas stoppen met dit prachtige project. We hadden graag een beleefpark gerealiseerd voor inwoners van Vroomshoop, met name jeugd, andere Twenteranders en recreanten, op een locatie die momenteel alleen als schaatsbaan wordt gebruikt.

Voor deze beslissing hebben meerdere factoren een rol gespeeld. De samenwerking met de betrokken partijen verliep niet zoals verwacht, ook de samenwerking met de gemeente liep niet zoals gehoopt. Daarnaast bleek er een tekort aan vrijwilligers om het project te ondersteunen.Ook hebben we serieuze twijfels over de financiële haalbaarheid van het plan, zowel wat betreftde initiële investering als de exploitatiekosten.

Voor informatie mail met secretariaat@destuve.nl

We blijven hopen dat er in de toekomst een nieuw initiatief kan opbloeien, zodat deze locatie alsnog benut kan worden voor recreatie en beweging. Het zou geweldig zijn als een toekomstig plan wel de nodige steun en middelen kan vinden om het tot een succes te maken.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen