DOS’37 met nieuwe trainer Gerard Kocks speelt gelijk tegen VV Den Ham

Den Ham – Het was een enerverende middag op sportpark De Rohorst, waar DOS’37 en VV Den Ham elkaar in evenwicht hielden met een 2-2 gelijkspel. De nieuwe trainer Gerard Kocks en zijn assistent Wilmar Nieuwenhuis zagen hoe hun team, met veel nieuwe gezichten, een knappe comeback maakte na een vroege achterstand.

Om half 14:30 uur begon het duel op sportpark De Rohorst. DOS’37 startte met slechts vier spelers die in de basis stonden in de beslissingswedstrijd tegen SC Bemmel, dus zeven nieuwe gezichten in het duel tegen Den Ham. DOS’37 en VV Den Ham waren in het begin aan elkaar gewaagd en in de 12e minuut kwam de thuisploeg VV Den Ham op voorsprong door een doelpunt van Randall van Haarst. DOS’37  liet zich echter niet uit het veld slaan en drong steeds meer aan. In de 27e minuut kwamen ze op gelijke hoogte dankzij een treffer van nieuwkomer Jilles Goudbeek. Een voorzet van Twan Schoonewille werd ingekopt door Luk Scharphof, waarna de rebound werd ingeschoten door Jillis Goudbeek. Het leek erop dat de ruststand 1-1 zou worden in een gelijk opgaande wedstrijd, maar in de 45e minuut kwam de thuisploeg toch weer op voorsprong door een doelpunt van Luuk Kuiper.

De ruststand was uiteindelijk 2-1 in het voordeel van VV Den Ham, maar DOS’37 gaf niet op. Na enkele wissels in de tweede helft, kreeg Jillis Goudbeek in de 70e minuut een kopkans die helaas op de paal belandde. Toch wist Koen Nijkamp uiteindelijk in de 73e minuut de 2-2 binnen te schieten na goed voorbereidend werk van Sander Thomas, die hem vrij voor de keeper zette. DOS’37 ging vervolgens op jacht naar de overwinning, maar de keeper van VV Den Ham stond een zege in de weg ondanks kansen voor onder meer Sander Thomas. In de laatste minuut was er nog een knappe redding van doelman Michel Drenth en zo eindigde het uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel.

Trainer Gerard Kocks zag positieve punten in het spel van zijn team, maar beseft dat er nog werk aan de winkel is. Met een mix van ervaring en nieuw talent kan DOS’37 steeds meer groeien als team. Met volgende week dinsdagavond nog een oefenwedstrijd tegen Stevo om 20:00 uur en een bekerduel zaterdag 7 september om 14:30 uur tegen SVZW en zaterdag 14 september tegen SV Gramsbergen in het vooruitzicht, hoopt DOS’37 op 21 september klaar te zijn voor de eerste competitiewedstrijd in de tweede klasse H thuis tegen FC Suryoye-Mediterraneo.