Kist en van den Bergh krijgen bijzonder aandenken van PDC

De PDC heeft woensdag voorafgaand aan de start van het vijftiende Players Championship-toernooi acht darters in het zonnetje gezet omdat zij de afgelopen weken erin zijn geslaagd om een negendarter te gooien op een PDC-toernooi.

Al jarenlang geeft de bond spelers die een negendarter gooien op het PDC-circuit een mooi aandenken. Darters die een perfecte leg gooien op een televisie- of Euro Tour-toernooi krijgen een gouden 9-darter speld. Een zilveren speld ligt klaar voor spelers die een negendarter gooien op de vloertoernooien.

Dimitri van den Bergh wist in juli een negendarter te gooien op de World Matchplay, en kon dus een gouden speld in ontvangst nemen. Luke Littler kreeg ook een gouden speld voor zijn negendarter in de Premier League-finale, terwijl er een gouden beloning klaarlag voor Luke Humphries en Ross Smith. Zij wierpen een perfecte leg op de Euro Tour.

Eerder deze maand zorgden Stephen Bunting, Adam Hunt en Boris Krcmar voor een perfecte leg op een Players Championship-toernooi. Zij krijgen dus een zilveren speld. Christian Kist kreeg ook een zilveren aandenken van de PDC. De Nederlander produceerde in juni een negendarter op de Challenge Tour.

In totaal zijn er tot nu toe 34 negendarters gegooid op het PDC-circuit in 2024. De absolute koploper wat betreft negendarters is Littler, die dit jaar al vier keer een leg in negen pijlen besloot.

Bron: Dartnieuws.com

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen