Kist en Plaisier nemen deel aan Players Championship na afzeggingen

Christiaan Kist, de oud Lakeside-kampioen, en Wesley Plaisier, de Zuid-Hollander die vorig weekend twee keer de finale bereikte, mogen vanuit de reservelijst deelnemen aan het komende Players Championship.

Dit is mogelijk geworden doordat verschillende tourkaarthouders hebben afgezegd, waaronder Michael van Gerwen. De Brabander herstelt momenteel van een operatie aan zijn beide kaken die afgelopen maandag plaatsvond.

Volgende week zullen de deelnemers aan het Players Championship in Milton Keynes strijden tijdens de voortzetting van het PDC ProTour-seizoen 2024. Van 31 juli tot en met 2 augustus zullen in de Marshall Arena de Players Championships 15-17 plaatsvinden. Dit is het eerste evenement sinds de Betfred World Matchplay, en veel van de grootste namen in de dartsport keren terug in actie.

Tijdens deze drie toernooien, elk met een prijzenpot van £125,000, zal een veld van 128 spelers – bestaande uit PDC Tour Card-houders en PDPA Associate Members – strijden om de hoofdprijs van £15,000 per toernooi. De wereldkampioen en pas gekroonde World Matchplay-kampioen Luke Humphries zal als kopman optreden in het 128-koppige deelnemersveld. Andere prominente spelers zijn de tienersensatie Luke Littler, wereldkampioen Michael Smith en de leider van de Players Championship Order of Merit, Ryan Searle.

Afwezigen onder de tourkaarthouders zijn onder andere Nathan Aspinall, Brett Claydon, Jacques Labre, Adrian Lewis, Haupai Puha, Michael van Gerwen en Adam Smith-Neale. Naast Kist en Plaisier zullen ook andere niet-tourkaarthouders zoals Andy Boulton, Connor Scutt, John Henderson, Darryl Pilgrim en Stefan Bellmont deelnemen.

Met deze sterke line-up beloven de aankomende Players Championships in Milton Keynes spannende en hoogstaande wedstrijden te leveren. Het is een kans voor zowel gevestigde namen als opkomende talenten om hun vaardigheden te tonen en te strijden voor prestigieuze overwinningen in de dartsport.

Bron: Dartfreakz.nl

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen