Vanavond is er een crisisoefening in de gemeente Twenterand

Twenterand – Vanuit de meldkamer worden de hulpdiensten hiervoor op dezelfde manier gealarmeerd als bij een echt incident. Op de diverse alarmeringssites is de melding van deze oefening daarom zichtbaar.

Elk jaar oefent de crisisorganisatie vanVeiligheidsregio Twente in alle Twentse gemeenten. Er wordt dan een groot incident nagebootst waarbij meerdere hulpdiensten betrokken zijn en coördinatie plaats vindt vanuit de veiligheidsregio. Meestal is van te voren bekend waar en wanneer er een oefening is. Maar vandaag is er in Twenterand een onverwachtse oefening.

De verschillende onderdelen van deTwentse crisisorganisatie zijn daarbij opgeroepen en gaan aan de slag met een fictief incidentscenario. Op basis van dat scenario maken ze samen beslissingen overde manier waarop het incident bestreden moet worden. De exacte datum en tijd van deze oefening zijn van tevoren niet aangekondigd, waardoor de leden van de crisisorganisatie niet wisten wanneer de oefening zou plaats vinden. Net als bij een écht incident dus.

Als inwoner merk je niets van de oefening,tenzij je fervent volger bent van de alarmeringen van de hulpdiensten. Vanuitde Meldkamer Oost-Nederland wordt namelijk (realistisch gealarmeerd’. Dat wil zeggen dat de meldkamer de
crisisorganisatie op dezelfde manier alarmeert als bij een daadwerkelijk incidenthet geval zou zijn. Op de diverse
alarmerings sites zal de vele meldingen van deze oefening daarom zichtbaar zijn.

 

 

 

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen