Sportlust 1 kampioen

Afgelopen week, in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, namen de mannen van Job Lamberink die na 4 mooie jaren vertrekt bij de club de koppositie over van Lemele na hun gelijkspel tegen HTC.

Zaterdag 18 mei stond dus de kampioenswedstrijd op het programma met een selectie en staf van 27 man en drie bussen vol met supporters vertrokken de bussen naar Kampen. Naast de drie bussen trok er ook een stoet aan auto´s richting het noorden waardoor Sportpark de Maten overstroomd werd door ruim 200 Vroomshoopers.

De spanning was zichtbaar in de eerste 20 minuten. Na een mooie slalom van Toon van Dam moesten de mannen uit Kampen aan de noodrem trekken en kreeg Tim Spoor een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De supporters zagen alleen deze vrije trap uiteenspatten op de lat van het doel. In de 31e minuut werd dezelfde Tim Spoor vrij voor de keeper gezet door een steekbal van Dennis Jozic. Tim ronde dit koeltjes af en zette de 0-1 op het scorebord. Slechts twee minuten later kreeg Kampen een terechte penalty toebedeeld van de keurig leidende dhr. Kraaijenhof; 1-1. In de blessuretijd van de eerste helft gaf doelman Lars Gritter een lange bal van achteruit. Deze bal kon opgepikt worden door Dennis die 1 op 1 met de keeper niet verzuimde. Zo gingen de mannen uit Vroomshoop toch nog rusten met de gewenste voorsprong tegen een Kampen dat de punten allesbehalve cadeau gaf.

Na een rust eenzelfde spelbeeld. Een sterker Sportlust maar Kampen bleef loeren op de gevaarlijke momenten.
In de 55e minuut kreeg Simon Spoor de bal op zo’n twintig meter van het vijandelijke doel na een mooie aanval. Onberispelijk knalde Simon de bal in de verre hoek waarmee hij de marge op twee bracht. Een half uur voor tijd werd het toch weer spannend toen de fysiek sterke spits van Kampen eenvoudig weg wist te draaien in de Vroomshoopse defensie en de hoek voor het uitkiezen had. In de 80e minuut bracht Dennis Jozic na het omspelen van de doelman de marge weer op twee en leken de banden van de platte kar daadwerkelijk opgepompt te kunnen worden.
Enkele minuten knikte Simon Spoor uit een corner van Luuk Bruins het definitieve vonnis tegen de touwen; 2 – 5! De uiteindelijk laatste (en misschien wel mooiste) goal van de middag kwam van de voet van Kampen. Dit mocht de pret niet drukken. Bij het debuut op de zaterdag heeft Sportlust 1 op weergaloze wijze met vijftien overwinningen op rij de titel binnen gesleept en mag het zich gaan opmaken voor veel derby’s volgend jaar in de 4e klasse.

In een bomvol clubhuis werd de selectie met luid gezang ontvangen. Voorzitter Marc Kosse en de KNVB hadden voor elk van de spelers en staf een tastbare herinnering waarna het feest los barste. Evenals de wedstrijd werd het een feest om nooit te vergeten!