Den Ham laat koploper ATC 65 flink zweten

In deel 2 van het duel ATC ’65 – Den Ham gingen de Hammenaren na een sensationeel begin uiteindelijk in de absolute slotfase met 3-1 onderuit. Het team van John Brakert en Tim Nijzink was niet na Hengelo afgereisd voor een potje ‘zomeravondvoetbal’.

Dat was op sportpark Slangenbeek wel heel snel duidelijk, want al na 3 seconden kon Den Ham juichen. Er werd ‘afgetrapt’ met een hoekschop en die werd door Daan Timmerman meteen tot doelpunt gepromoveerd. Wat een prachtige herstart van deze match en een goal die sowieso de (Hammer) geschiedenisboeken ingaat. Dit was een fikse tegenvaller voor de ambitieuze gastheer.

In de tien minuten tot aan de pauze gebeurde er verder niets noemenswaardig. In de tweede helft had Den Ham de herstart kunnen kopiëren, echter er werd niet optimaal geprofiteerd van een slippertje in de ATC-defensie. In het verdere verloop van de wedstrijd lieten de Hengeloërs wel zien dat ze kampioenskandidaat zijn. Den Ham overleefde in eerste instantie een vrije trap en een kans binnen de zestien, maar in minuut 55 was het wel bingo voor de thuisploeg. Een magistrale vrije trap van specialist Koen Beuting vloog in de kruising. De virtuele koploper was natuurlijk nog niet tevreden en zag een schot vanaf 45 meter op de lat belanden en kreeg een kwartier voor tijd nog een kans op de voorsprong.

De 2-1 viel uiteindelijk pas vijf minuten voor tijd door Boudewijn Barendse. In de blessuretijd kwam zelfs de 3-1 nog op het scorebord door Mervin Jansman. Den Ham heeft in twee delen haar huid zo duur mogelijk verkocht, maar kon niet voorkomen dat ATC ’65 met de verdiende driepunter aan de haal ging.