Aanpak centrum Vriezenveen van start

Voor de gezonde toekomst van Vriezenveen is het belangrijk het voorzieningenniveau op peil te houden. Daar hoort ook een kwalitatief, uitnodigend en economisch draagkrachtig centrum bij. Om dat te bereiken is een uitvoeringsprogramma nodig voor het centrum van Vriezenveen.

Daarin komt te staan wat er allemaal moet gebeuren, zoals aanpassingen in de openbare ruimte. Daarnaast wordt ook een kansenkaart opgesteld. Hierop worden mogelijke ontwikkelingskansen voor toekomst vastgelegd. Iedereen die dat wil mag hierover meepraten en meedenken. Daarvoor worden verschillende inloopbijeenkomsten georganiseerd.

Voor de ontwikkeling van het Vriezenveense centrum werkt de gemeente nauw samen met de Vriezenveense Ondernemers Vereniging (VOV) en andere belanghebbenden binnen het centrum. Maar iedereen is van harte welkom om mee te denken en mee te doen. Bij de eerste inloopbijeenkomst in maart wordt onder meer bekeken of er geïnteresseerden zijn om deel te nemen aan de werkgroep die het proces verder begeleidt. In die werkgroep zitten vertegenwoordigers van de VOV, belanghebbenden en vakspecialisten van de gemeente. De gemeente is dus op zoek naar uitbreiding van die werkgroep. Bent u geïnteresseerd, dan kunt u zich aanmelden bij Nicole Jonker via n.jonker@twenterand.nl

De schop de grond in
Die werkgroep moet de komende tijd flink aan de slag. Het gaat dus nog even duren voordat de schop écht de grond in gaat in het centrum van Vriezenveen. Om toch het begin van de ontwikkelingen van het Vriezenveense centrum wat luister bij te zetten, is er in samenwerking met de VOV al wél een en ander gebeurd in het centrum. Er wapperen weer mooie vlaggen in het centrum. Er zijn diverse grote plantenbakken geplaatst die het centrum een groenere uitstraling moeten geven. En in het voorjaar worden alle bankjes in het centrum vervangen. Dit maakt nog geen deel uit van de toekomstige inrichting. Als er gekozen wordt voor een andere inrichting, dan worden deze plantenbakken en bankjes vervangen en op een andere plek in Twenterand hergebruikt. Het begin is er dus!

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen