Boeiende derby tussen SVZW en DOS 37 opnieuw onbeslist

Wierden – Afgelopen zaterdag stond er weer een mooie affiche op het programma in de 1e klasse H. Wederom een derby voor de Vriezenveense formatie en nu tegen SVZW. In een boeiende wedstrijd werd het op het sportpark Het Lageveld 1-1, waarbij Wout Kikkert het DOS-doelpunt op zijn naam schreef. Opnieuw dus een gelijkspel voor DOS’37, de zevende in totaal, waarbij het ene gelijkspel niet de andere is. Waren de twee voorgaande puntendelingen een grote teleurstelling, met dit gelijkspel kon iedereen vrede hebben.

Op Sportpark Het Lageveld stond de 38e onderlinge ontmoeting tussen beide clubs op het programma. SVZW dat bovenin meedraait en DOS’37, die in degradatiezone zweeft. Een belangrijke pot stond er derhalve op het programma voor Vriezenveners. DOS’37 begon goed aan de wedstrijd, terwijl SVZW vroeg druk wilde zetten op de verdediging van DOS’37, maar de geel-zwarten bleven rustig aan de bal. De eerste kans was ook voor de bezoekers uit Vriezenveen. Senna Silva van der Veen werd aangespeeld en vervolgens schoot hij op het doel, maar keeper Bakker van de Zwaluwen pakte, zij het moeite de bal. SVZW probeerde het wel, maar tot echte kansen kwam men niet, doordat DOS’37 goed stond in deze beginfase. In de 17e minuut was het bijna raak door Mark van Pijkeren. Uit een vrije trap van Sander Thomas schoot Van Pijkeren bijna de 0-1 binnen, maar wederom een goede redding van de SVZW doelman voorkwam dit.

SVZW werd hierna wat sterker en begon DOS’37 terug te dringen op eigen helft. Toch kreeg DOS’37 in minuut 30 een grote mogelijkheid op de 0-1. Doordat er slecht uitverdedigd werd door keeper Bakker van SVZW, ontving Koen Nijkamp de bal en hij strafte de fout bijna af door een bekeken schot van zo’n 30 meter, die over de doelman op de verre paal belandde. SVZW kwam vier minuten later plotseling op voorsprong. Een voorzet van Lars van Putten werd netjes tegendraads ingekopt door Maarten Jansen, wat de 1-0 voor de thuisploeg betekende. SVZW begon meer en meer aan te dringen op het doel van de prima keepende Patrick Nitert. Zo redde Nitert een hard schot van Maarten Jansen, doordat er slecht uit werd verdedigd in minuut 42. SVZW kreeg nog twee goede mogelijkheden voor rust, maar kansen voor Maarten Jansen en Jurjan Mannes werden overgeschoten of gepakt door de keeper van DOS’37. Ruststand in Wierden voor DOS’37 met een 1-0 achterstand.

De tweede helft kwam DOS’37 goed uit de startblokken en leverde in minuut 51 een grote kans op. Senna Silva van der Veen raakte de paal doordat hij een actie maakte aan de rechterkant en trok vervolgens naar binnen en schoot uiteindelijk op de paal. Uit de hierop volgende counter schoot Jesper Middelkamp namens SVZW in de 53e minuut ook op de paal. In de 55e minuut kon Ronald te Morsche DOS’37 op voorsprong zetten door een strafschop te nemen, nadat Senna Silva van der Veen werd gevloerd in de zestien. De aanvoerder van DOS’37 schoot de bal lang niet ver genoeg in de hoek, waardoor deze strafschop een simpele prooi werd voor SVZW-doelman Bakker en bleef het vooralsnog 1-0 in Wierden. Toch wisten de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman op gelijke hoogte te komen. In de 57e minuut wist Wout Kikkert uit een cornerbal van Sander Thomas goed in te koppen, waardoor de stand gelijk kwam te staan, 1-1.

Na de gelijkmaker raakte SVZW steeds meer de weg kwijt en zette DOS’37 veel druk, wat resulteerde in veel slordigheden en overtredingen van de thuisploeg. Maar tot echte mogelijkheden kwam het niet voor DOS’37. Langzaam kwam SVZW er weer bovenop en dit resulteerde in de 74e minuut in een kans uit een cornerbal, maar de afvallende bal werd gelukkig net naast gekopt. Tien minuten voor tijd kreeg DOS’37 nog een gevaarlijke kans uit een corner van Sander Thomas, maar keeper Julian Bakker wist opnieuw redding te brengen, nu door een kopbal van Jordi Brinkman te pareren. De cornerballen van de deze middag uitstekend spelende Sander Thomas, waren in deze fase gevaarlijk en de thuisploeg had er de grootste moeite mee.

Zowel SVZW als DOS’37 streden in de laatste fase van dit fraaie treffen om niet te verliezen. Toch kwam DOS’37 in de blessuretijd goed weg uit een corner van SVZW. Maarten Jansen kopte de bal op de kruising en zo eindigde deze 38ste derby opnieuw in een gelijkspel. In deze wedstrijd zat alles in, wat je mag verwachten van een derby, waarbij ook opgemerkt mag worden dat er een belangrijke rol was weggelegd voor de snelle Shakki Mohamed, die zijn directe tegenstander uitstekend de baas bleef en daarnaast ook nog eens gevaarlijk was voor de Zwaluwenachterhoede, door zijn prima voorzetten.

Beide ploegen streden lang om te winnen, maar DOS’37 zal de komende tijd wel meer punten moeten gaan halen, om in de eerste klasse te blijven. De eerst volgende wedstrijd is een oefenwedstrijd tegen derdeklasser Hellendoorn. Donderdag 8 februari a.s. begint deze wedstrijd om 20:15 uur op het eigen sportpark Het Midden. Zaterdag 17 februari speelt DOS’37 een thuiswedstrijd voor een plek bij de laatste zestien in de districtsbeker, tegen de koploper van de 1e klasse G, SDC Putten, aanvang 14:30 uur. Op de 24ste februari speelt DOS’37 thuis tegen FC Winterswijk, om 14:30 uur voor de competitie.